Arne wint van Pascal Arnakovitch

Nog één partijtje van het KK afgelopen donderdag. Pascal kwam uit de opening met een klein voordeeltje, maar later in de partij ging het helemaal mis toen Arne in een paar zetten een winnende aanval te voorschijn toverde. Nog één partij te gaan in reeks A.

In het Ajuinentornooi in Aalst is Frederic op één ronde van het einde bijna zegezeker met 7 uit 8. Tom heeft uitzicht op een mooie tweede plaats.

Fourmies

Zoals aangekondigd zater er een paar Gambieters net over de grens in Fourmies afgelopen weekend. Reporters Mario en Stephan doen hun verslag. Eerst Papa Yordabio.

Fabio begon met een overwinning tegen een 2092 , die overigens nog 5 op 7 haalde, kreeg vervolgens 2 x een +2200 op het bord om vervolgens in de 5e partij te verliezen tegen een 1490, na meerdere malen een remise-aanvraag geweigerd te hebben. Hij kon toch nog een prijsje in de wacht slepen met 3,5 op 7.

Yordi begon tegen een Duitser van + 2400, haalde daarna een ‘logische’ 2 op 2, en verloor vervolgens tegen een andere Duitser van +2200. Drama in de 5e partij waar Yordi 2 paarden voorstond maar zijn dame wegblunderde en de partij dus verloor, met als gevolg dat hij sprak van opgeven in het toernooi. Dankzij veel overtuigingskracht van papa won hij s’anderdaags zonder druk met sprekend gemak de laatste 2 partijen met een 4 op 7 als eindresultaat maar een nipt verlies van zijn categorie.

Onze kleine Meindert speelde goed. Lekker lange, langzame partijen, 3 van 3 uur en meer, met als eindresultaat dat hij winnaar werd in zijn categorie.

Yordi werd met 4 op 7, 2e bij de kadetten, Fabio werd met 3,5 op 7 ook 2e bij de miniemen en Meindert won de categorie 1100 tot 1299 met 2,5 op 7. Meindert wist een 1470 te verslagen en een 1690 tot remise te dwingen.

De ‘coach’ is tevreden dat zijn 3 spelertjes toch alle 3 met en prijs richting België huiswaarts keerden.

En nu dit van Stephan. Blijkbaar was er ook nog wat randanimatie.

Fourmies ligt in de Franse Ardennen dus de omgeving is mooi. Fourmies zelf is ongeveer de grootte van Opwijk maar is op sterven na dood. Ongeveer het enige dat er te eten is, zijn frietjes en iets. We gingen ook naar één van de twee restaurants en spendeerden de helft van de nacht op het toilet. Oh ja, we zagen ook een optreden van twee coverbands : de eerste coverde o.a. Lou Reed en was zo slecht dat het grappig was. De tweede was Hollywood U2 en had de looks (tenminste Bono en The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen niet) en ze speelden echt goed.

Het toernooi zelf was goed georganiseerd en alle Gambieters vielen in de prijzen. Yulia verloor 2 partijen met zwart tegen GM’s (en in één ervan had ze remisekansen), en stond één remise toe. Daarmee eindigde ze, samen met WGM Djingarova, echtgenote van winnaar GM Delchev, op de eerste plaats bij de dames. Maar haar winstpartijen waren om duimen en vingers van af te likken : eerst alles positioneel in stelling brengen en dan toeslaan met steeds mooie offers.

Ik begon verschrikkelijk met 0/2. Dat ik kansloos verloor tegen een jonge IM was te verwachten maar wat ik in mijn tweede partij presteerde was huilen met de pet op : volledig gewonnen staan om vervolgens de ene blunder na de andere te produceren. Dag twee scoorde ik 3/3 met een simpele overwinning, een mooie positionele partij en een partij waar ik uit een volkomen verloren positie tegen Sofie Hüttl toch kon winnen omdat ze, na twee pionnen en een kwal te hebben gewonnen enkel nog de dames wou afruilen en ik eindelijk schaak begon te spelen. Na de zo goed als slapeloze nacht (zie boven), lieten zowel Yulia als ik de eerste partij min of meer bewust schieten. Ik probeerde nog met een offer iets te creëren maar mijn tegenstander ving alles rustig op. In mijn laatste partij blunderde ik een stuk weg maar speelde daarna lichtelijk fantastisch (ook al zeg ik het zelf) en won de partij nog redelijk vlotjes.

Yordi speelde goed maar een “pièce touché” incident in ronde 5 (toen hij reeds twee paarden in de plus stond) kostte hem zijn dame, de partij en zijn zin. De laatste dag won hij zijn resterende partijen vlotjes.

Fabio begon met een mooie winstpartij. Zijn tegenstander in de eerste ronde dacht dat hij wel even tegen ging winnen en gooide er een paardje aan. Fabio zei “merci” en dat was het. Hij kreeg daarna 2 zware tegenstanders. Zijn ramp-partij kwam in ronde 4 toen hij, in een potremise-stelling tegen een laag geklasseerde tegenstander die – met wit – vanaf zet 1 op remise speelde, de remise niet wou aanvaarden en zich overspeelde. Hij stond daarna nog een onnodige remise toe maar scoorde wel 2,5/3 in de laatste drie rondes.

Meindert toonde dat hij echt wel snel leert. Nadat hij in een ronde verloor (of tenminste veel sneller verloor) omdat hij iets te veel onnodige schaakjes gaf, ging hij de partijen erna voor relevante schaak. Je toont hem iets en hij neemt het op. Ik toonde hem niet veel maar wat ik hem toonde begreep hij en paste hij toe. Hij won tegen een 1470, haalde een remise tegen een 1593 en speelde in de laatste ronde heel goed mee tegen een 1800. Ook heel erg bedankt aan Mario die beschermer speelde voor Meindert.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s