Frederic ongenaakbare blitzkampioen

Zoals gebruikelijk verslaan wij met lichte hoofdpijn de gebeurtenissen van afgelopen donderdag op en rond de Duivenzolder. Op één avond werden het KK 2015 in elkaar gebokst, werden de kampioensbekers van het KK 2014 uitgereikt aan Frederic en Dominique, werd het jaarlijkse blitzkampioenschap gehouden om tot slot ’t Spechteshof rond den tweeën te helpen sluiten.

20 Deelnemers deden een gooi naar de snelschaaktitel, met 1 FM en 2 WFM’s in het veld. WFM Rasa Norinkeviciute (FIDE 2018) uit Litouwen, een vriendin van Yulia, was de meest opmerkelijke gaste. Rasa woont met haar echtgenoot in Hastings. De schaakklub van Hastings is samen met die van Edinburg trouwens de enige schaakklub in Engeland met een eigen gebouw dat elke dag open is. Rasa kan nog een flink stukje blitzen ook, getuige haar derde plaats in de eindstand.

Maar de grote eindoverwinnaar was Frederic, die al na 7 ronden kon spreken van “een geruststellende voorsprong” en uiteindelijk eindigde met een maximumscore van 12 op 12. Proficiat !

Best of the rest was Arne met 8 uit 12 en opmerkelijk was ook dat Yordi de “Final Four” haalde.

Tom VdP was erg snel uit de startblokken geschoten met 5 uit 6, maar scoorde daarna 0 uit 3 en mocht de finale vergeten. Alle resultaten zijn terug te vinden op deze site.

KK 2015 : drie reeksen

28 Deelnemers waren op de valreep ingeschreven, maar op de avond zelve ontvingen we toch nog droevig nieuws. Onze meest beminnelijkste Gambieter Peter Loschko meldde dat hij helaas moest forfait geven voor de rest van het seizoen. Hij gaat binnenkort verhuizen naar het Antwerpse. Heel jammer Peter. Hopelijk kom je ons af en toe nog eens bezoeken. Du bleibst immer in unseren Herzen !

Slechts 27 deelnemers bleven over, en na het gebruikelijke gepalaver besloten we het nog eens te proberen met drie reeksen A-B-C. De reeksen werden verdeeld volgens elo, en omdat niet iedereen aanwezig was op afgelopen donderdagavond, blijft de tornooileiding bereid om nog over de samenstelling te discussiëren. Maar laat het dan AUB zo snel mogelijk weten mocht u er een probleem mee hebben.

De eerste reacties waren in ieder geval razend positief.

In de A-reeks (10 – 18 ronden) vielen een aantal vaste waarden uit, maar Jonas kwam op het laatste moment toch nog aansluiten. Met een gemiddelde van 1978 vestigen we alweer een nieuw record. Dat van Sinquefield (2802) licht echter nog even te ver om met één van de eerstvolgende seizoenen te overtreffen.

Ook in de B-reeks (9 – 18 ronden, 2 byes) vallen een aantal spelers weg, maar het is ook een heel veelbelovende reeks

De C-reeks (8 – 14 ronden) ten slotte heeft ook alles om een spannend KK 2015 te garanderen. Het is niet meteen duidelijk wie de grootste favrieten voor de titel zijn. We zijn benieuwd. Start eerstkomende donderdag !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s