KK 2015 van start. B & C worden X & Y

Zoals gemeld lag de formule voor het KK 2015 reeks B & C nog open voor discussie en , oh boy, werd er nog tot laat in de nacht gepalaverd over de juiste KK formule, temeer omdat er zich op het allerlaatste moment zich nog een deelnemer meldde. Gilbert De Decker van ’t Eeksken wil ook eens een Opwijks KK ervaren. Wij wensen hem alvast veel schaakplezier !

Na veel vijven en zessen werd dus teruggegrepen (ondanks het feit dat de voorzitter vroegtijdig aankondigde dat het toch één reeks zou worden) naar een formule die we vroeger al met succes hebben toegepast. Er werden 2 gelijkwaardige voorronde reeksen X & Y gemaakt van elk 9 spelers die een heenronde spelen. De eerste 5 plaatsen zich voor de finale ronde B en strijden om de B-titel. De rest kan een gooi doen naar de C-titel en de trofee die nu al voor het tweede jaar in het bezit van Jonathan is.

Bij een gelijke stand op de 5-6e plaats telt eerst het onderling resultaat, en vervolgens het scheidingssysteem Sonneborn-Berger (zie Wikipedia voor de geïnteresseerden), ook wel de weerstandspunten genoemd.

Er is ook beslist dat een slechts een deel van de punten wordt meegenomen naar de B- of C-finale, namelijk de punten die je scoort tegen de spelers die je vergezellen naar respectievelijk de B- of C-reeks.

We hopen dat de X- en Y reeks afgerond zullen zijn begin januari, zodat de finale ronden zo snel mogelijk kunnen beginnen. We rekenen op alle deelnemers om inhaalmatchen zo snel mogelijk in te halen.

Dit zal ongetwijfeld een spannend KK 2015 opleveren. Succes aan allen !

A-reeks

Nog niet veel actie te zien : Cedric en Arne waren het langst bezig maar de partij eindigde na vele avonturen in remise. The Dominator hield met zwart en met gemak voormalig clubkampioen Jan af, en was zelfs iets te bescheiden om een kans om op winst te spelen te grijpen. Fabio en Jonas waren genoodzaakt de partij af te breken. Fabio heeft minder tijd maar de zwarte stelling van Jonas zag er niet helemaal gezond uit.

Voorronde X- en Y

Debutant Nando uit Dendermonden en Berten waren het eerst klaar met hun wilde partij. Nando won. Nog een debutant, Robbert-Jan, haalde ook meteen een eerste punt binnen tegen Frank. Rudi ging verrassend onderuit tegen Peter. In de Y-reeks dolf Herman het onderspit in de eerste topper tegen Oscar. Sven haalde het van Dirk en Fred geraakte niet voorbij de tweede Dendermondenaar en tevens debutant Jan Hofman.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s