Punten liggen niet voor het grijpen.

Een rondje langs de velden gemaakt alweer met lichte hoofdpijn.

In reeks A werden heel wat partijen uitgesteld maar in de overige werd er hard gestreden en lieten de Davids hun tanden zien tegen de Goliaths. Drakendoder Cedric geraakte in de opening niet erg ver tegen oud-kampioen Kris. Cedric sloeg remise af, maar in tijdnood begon zijn stelling eerder te verslechteren. Cedric stelde vervolgens zelf remise voor, en Kris koos eieren voor zijn geld. De eindstelling bood zeker alleen maar kansen voor zwart.

Zelfde scenario in de partij Sam – Arne. Sam koos naar gewoonte een obscure opening en Arne beet er zijn tanden op stuk. Het was wit dat de lakens uitdeelde en voor zijn initiatief werd beloond met pionwinst. Het vervolg was achter niet zo duidelijk en ook Sam was blij met een eerste half punt op het scorebord. Fabio en Jan speelden alvast een vooruitgeschoven partij wegens de onbeschikbaarheid van de tegenstander. Jan hield de stelling zo droog mogelijk en mag in de afgebroken stelling rekenen op een plusje. Geen puntenverlies voor den Boskant vanavond !

In reeks X speelde zich een boeiende strijd af tussen oudgediende Valère en nieuweling Peter van voorbij den Boskant. Valère moest al vroeg een kwaliteit inleveren, maar een reus van een paard op c5 verlamde de zwarte stelling. Beide spelers gingen voor de winst, Peter moest een kwaliteit inleveren. Het leek of Valère het ging halen maar na een onvoorzichtige pionwinst op d5 liep het plots mat en was het volle punt voor Peter. Nando won langzaam maar zeker van Frank en ook hier werd een matchke vooruit gespeeld. De strijd tussen Robbert-Jan en Berten liep aanvankelijk gelijk op maar in een paardeindspel tastte Berten mis. Wit promoveerde, Berten moest zijn paard geven en de strijd was gestreden.

In de Y reeks stond er al een topper op het programma. Herman moest met zwart zijn verlies van de eerste ronde tegen Oscar rechtzetten maar kwam in het middenspel met zwart tegen Geert stilaan in de problemen op de damevleugel, alwaar twee witte pionnen, ondersteund door een machtige loper op g3, onweerstaandbaar oprukten. Herman slaagde er niet in ze te stoppen en moet nu, de volgende ronde bye, 4 weken aankijken tegen een 0 op 2. Maar het seizoen is nog lang en het laatste woord is nog niet gesproken.

Zijn medeconcurrenten geraakten ook niet veel verder. Fred kwam een stuk voor in de partij tegen Dirk, maar een paardvorkje verder was dit niet meer dan een schone herinnering. In de potremise slotstelling die na een uren durende strijd op het bord stond hadden beide spelers nog één paard en één pion. Oscar kon geen vervolg breien aan zijn goede start van 14 dagen geleden. Hij stond nochtans beter tegen Jan H., maar materiaalwinst of een beslissende aanval zat er niet in en er kwam enkel een gelijklopend eindspel op het bord dat tot remise werd besloten. De enige die aldus met het maximum van de punten na twee ronden aan de kop gaat is Chess Tempo puzzelkampioen Sven, die won van Gilbert.

Zondag zendt gambiet zijn zonen en dochter uit voor de eerste ronde van de Nationale Interclubs. Verslag op deze site zondagavond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s