Gambiet, mas que un club!

Opwijk herleeft nu onze sterreporter opnieuw in zijn pen is gekropen. Voor de niet in Opwijk wonende Gambieter – U weze gewaarschuwd.

Gambiet is het FC Barcelona van het schaken. Gambiet heeft steeds gestaan voor technisch en verfijnd schaken. Gambiet lanceerde ook het “tiki-taka-schaak”: een snel, speels en wervelend schaak waar de stukken swingend het veld over gaan en elkaar blindelings vinden op weg naar de vijandelijke koning. Net zoals FC Barcelona heeft Gambiet er ook steeds voor gekozen om zonder shirtsponsoring te spelen. Maar de lokroep werd te groot. Meer en meer multinationals alsook grote non-profitorganisaties smeekten al jaren om op het shirt van de Gambietspelers te mogen prijken. Maar nu is de kogel door de kerk: Gambiet stapt af van zijn jarenlange traditie en stelt zich voor het eerst in zijn geschiedenis open voor shirtsponsoring. Gambiet wil echter niet over één nacht ijs gaan. Er zal voorrang gegeven worden aan lokale bedrijven (bv. Van de Velde beton), aan organisaties die een link met schaken hebben (bv. Van de Velde beton) één die een goed doel hoog in het vaandel dragen (bv. Van de Velde beton). Kandidaten kunnen zich steeds via de website melden. Graag enkel serieuze reacties.

Met uw reporter gaat het op en af. Rehabilitatie na detentie is niet makkelijk. Sinds mijn terugkeer speelde ik welgeteld 1 officiële partij. Ofwel was ik zogezegd “bye” ofwel belden mijn tegenspelers de partij af omdat ze zogezegd ziek waren of langer moesten blijven op het werk. Het is duidelijk: sommige spelers mijden liever ex-gedetineerden. Helaas moest ik ook op zoek naar een nieuwe advocaat. Vroeger kon ik beroep doen op de diensten van Meester Tom Hagen . Maar nu het geld op is, waren zijn laatste woorden: “Sorry Mister Michels, I can do nothing for you.” Dus ja, ik moest te rade gaan bij een pro deo advocaat. Natuurlijk is het dan de tering naar de nering. Met als gevolg dat ik er de eerste match van het clubkampioenschap nog niet kon bij zijn. Dat nachtje brommen in de cel na mijn zogezegde schending van de voorlopige voorwaarden tot invrijheidsstelling werd immers een weekje.

In de Interclubs heeft Gambiet het schitterend gedaan: Opwijk 1, 2 en 3 wonnen elk hun match. Opwijk 1 heeft zijn rentree in 2e nationale niet gemist. Tegen Oostende, gesponsord door de befaamde heer Coucke, hadden ze in het verleden nooit veel punten geraapt. Maar zondag, in die moreel o zo belangrijke eerste ronde, haalde Opwijk een vrij overtuigende overwinning binnen. Heel knap in een loodzware reeks. En een overwinning ook voor het schaken: het technische talent en vernuft van Opwijk haalden het van de “medicijneuros” van Oostende. Opwijk 4 verloor als enige zijn match. Maar de 4e ploeg is vooral een kweekvijver van jong talent.

K. Michiels

En vanuit Dendermonde bereikte ons nog eens een partij-analyse. Een belangrijke partij, die Opwijk 2 de winst bezorgde op dag 1 van de nationale Interclubs

Van Acker, GilbertDe Hert, Robert
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s