Ronde 3 op de deuntjes van ABBA

Het was weer eens iets nieuws, gisterenavond op de Duivenzolder. In de grote schuur trad een niet onaardig cover-groepje van ABBA op. Nu is menig Gambieter fan van deze Zweedse groep, en van Zweedse vrouwen in ’t algemeen, maar de peinzende mens kan tijdens zijn schaakpartij zulks kabaal missen als kiespijn. En inderdaad bleken de grove missers en geschoten bokken (ook deze keer) niet van de lucht.

We zullen bijvoorbeeld voor de verandering eens beginnen in de Y-reeks. Alwaar Geert met zwart tegen Jan H met geduld een eindspelletje P+T tegen L+T met een pluspionnetje had bereikt. Onderweg miste hij wel een paardvorkje met loperwinst, maar geen erg, het spoor van de winst was nog niet verlaten. Maar ietwat verder verkeek hij zich totaal op een mataanval. Dit had het verlies van zijn paard betekend, maar Jan zag het ook niet en zo won Geert alsnog het punt net toen men in de Schuur onder luid applaus “The winner takes it all” inzette.

Onze sterreporter en vermeend ex-gedetineerde zal ook niet goed geslapen hebben. Koen leek met zijn gekende solide stijl langzaam het betere van het spel te krijgen tegen Sven, maar die liet zich niet onbetuigd en met een Duivelse tactische wending klonk het allengs “S.O.S.” in Koen’s gedachten evenals uit duizenden kelen aan de trap beneden. Punt aan Sven die goed op weg is naar reeks B met een start van 3 uit 3. Fred kende geen problemen met debutant Gilbert, en tekende ook zijn eerste winstpartij op.

In reeks X keken we reikhalzend uit naar de partij Peter – Robbert-Jan, maar laatstgenoemde had zijn dagje niet en hoorde verwilderd op van de hem totaal onbekende popdeuntjes. Een stevige blunder begeleid door een door de Duivenzolder schallende “Mamma Mia !” verloste hem snel uit zijn lijden. Ook 3 uit 3 voor Peter van over den Boskant.

Marc had het niet onder de markt met Frank, die blijkbaar niet bij de pakken is blijven zitten na de nederlagen in de eerste 2 ronden. Broer Peter heeft hem blijkbaar één en ander uitgelegd, en Marc, ten einde raad en geïnspireerd door “Take a chance” nam de toevlucht tot een niet ongevaarlijk kwaliteitsoffer om vooruitgang te boeken. Het lukte. Frank’s weerstand brak en titelfavoriet boekte het punt.

Echtgenote Ilda deed hetzelfde. Berten, nochtans indruk makend in strak maatpak, kreeg het moeilijk tijdens het toepasselijke nummer “Dancing Queen” en verloor have en goed.

In reeks A toonden de elo-favorieten nog steeds niet het juiste vormpeil. De “motor” wil niet aanslaan bij Jonas en Frederic. Eerstgenoemde boekte al snel pionverlies in de opening en nam genoegen met het remise-aanbod van Yordi. Dominique “The Dominator” blijft indruk maken door ook zijn derde partij in de A-reeks te remiseren tegen Frederic. De dames werden vrij snel afgeruild na de opening en in het middenspel met lichte stukken maakte Frederic met wit geen vorderingen.

In de Assese topper Arne – Jan kwam het verwachte spektakel op het bord. Arne bleek in de opening zich zowaar beter te hebben voorbereid dan Jan. Die week abuiselijk af van de theorie op zet 15 en dat was geen goede. Arne zette goed voort en de zwarte stelling verkeerde in kritiek levensgevaar rond zet 19. Arne miste echter de meteen winnende voortzetting en de partij ging verder. Zwart knokte zich terug in de partij en kwam zelfs tot 2 pionnen voor. Arne hield echter druk op de zwarte koning en beschikte inmiddels over een gigantisch voordeel op de klok. Rond zet 30 en in chronische tijdnood ging het dan snel bergaf en op de tonen van “Waterloo” ging Jan tenonder op zet 55.

Jongens, jongens, dit KK is echt niet van de poes. Wie gaat dit winnen ?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s