Inhaalronde zonder deuntjes van ABBA

Een drukke maar maar vrij stille (geluidsgewijs) avond op de Duivenzolder met maar liefst 7 inhaal- of vooruitgespeelde matchen.

In reeks Y is nu ook Petrus ingelijfd tussen de titelpretendenten. Herman was de eerste die Petrus tegenover zich kreeg. De oud-kampioen toonde zich de sterkste van de debutant in dit duel van de zeventigplussers. Geert haalde zijn derde punt uit drie matchen, maar hij ging weer langs diepe afgronden. Dirk stond een tijdje op winst maar slaagde er niet in het af te maken en deed zichzelf terug de das om. “Toveren met Dirk” noemt de genoemde het zelf.

In reeks X ging Robbert-Jan tenonder aan een gevatte koningsaanval van Ilda, en voorzitter Rudi scoorde zijn eerste puntje ten koste van Valère.

In de A reeks vond een historische gebeurtenis plaats : “The Dominator” ging leed zijn eerste nederlaag ooit op een clubkampioenschap. Hij herhaalde met zwart misschien ietwat onverstandig de opening die tegen Jan succes had gebracht. Maar Jonas wist intussen wel waar de klepel hing en liet zich niet verrassen. Jonas kon al vrij vroeg verder met een gezonde pluspion en toen Dominique zich ook nog eens verkeek op een tactiekje in het eindspel, ging en loper en de partij verloren. “Het is gebeurd”, ging het van mond tot mond op de Duivenzolder. De schrik van de B-reeks anno 2013-2014, die 15 uit 15 had gescoord, was eindelijk gestopt. Yordi stapte met zwart ook al vroeg in een mijnenveld in de opening tegen Jan : pionwinst maar een serieuze achterstand in ontwikkeling was zijn deel. Het leek er even op alsof hij zich zou gaan bevrijden, maar op dat cruciaal moment beging hij een onnauwkeurigheid, en dat kostte handenvol materiaal. Twee paarden zijn geen partij voor een dame.

“The Battle of den Boskant” tussen Kris en Sam kende alweer geen winnaar. Kris toonde wel de gepaste drang naar voren, maar verbruikte alweer veel tijd en Sam behield enkele troeven om het nakend offensief tegen zijn koning te ontmijnen. Beide spelers kozen uiteindelijk voor het halve punt, liever dan voor de lege dop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s