Peter en Fred winnen in X- en Y-toppers

Reikhalzend werd uitgekeken naar het duel tussen Peter H en Marc in de 5 ronde. Blijkbaar had dit keer Peter tips gekregen van zijn broer Frank, want de witspeler sloot het duel winnend af met een mataanval. In dezelfde reeks won Geert zijn inhaalpartij tegen Petrus. Rudi rekende 7 plys diep na een verplichtende f2-f4 opstoot tegen Nando, maar hij had beter nog een zet verder gekeken, dan had hij gezien dat het leidde tot stukverlies. Met 1 uit 4 ziet het er slecht uit voor onze voorzitter. Zal hij zich nog kunnen herpakken ?

De topper in de andere reeks tussen Sven en Fred werd een spannend duel dat pas in het verre koningeindspel werd beslist in het voordeel van de zwartspeler. Na deze eerste nederlaag voor Sven is enkel nog Geert de trotse bezitter van de 100% score. Koen hield zijn kansen gaaf met een broodnodige overwinning op Oscar. Koen had al vrij vroeg een pionnetje gewonnen in de opening en bleef wel steeds het betere van het spel houden en onze sterreporter won. Valère slaagde erin zijn eerste punt te scoren. Valère offerde als in zijn jonge dagen een vol stuk voor de koningsaanval en kwam vervaarlijk opzetten. Robbert-Jan verloor de pedalen en reed dan ook met een trike naar huis.

In reeks A was Sam uitstekend begonnen in de opening tegen Frederic, maar gaandeweg kon Frederic toch zijn wil opdringen en de partij winnend afsluiten. Cedric won met een massieve koningsaanval van Yordi en broer Fabio brak af in een onduidelijke stelling met wederzijdse kansen tegen Arne. In het 38ste duel tussen de twee oudste spelers in deze reeks, haalde Jan het van Kris. Nochtans had Kris een interessant stukoffer gebracht, maar hij zette niet scherp genoeg voort en liep op een counter die hij niet tijdig had zien aankomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s