Opwijk leeft mee

Er is weer één en ander aan de hand met onze sterreporter (zucht). Nog een geluk dat er weer ergens een PS-politicus is in opspraak is gekomen of anders was hij weer voorpaginanieuws. Maar goed, hij heeft er toch voor gezorgd dat Opwijk kan meeleven met de avonturen van Gambiet, en hij heeft zowaar een vervangende sterreporter opgesnord om verslag te doen van onze wapenfeiten in “Opwijk Leeft”.

Gambiet tovert opnieuw

Even voorstellen : mijn naam is Femke Cafmeyer (jawel, het nichtje van …!), stagiaire journalistiek. Voorlopig neem ik de redactionele taken over van de heer Michiels. De heer Michiels is al meer dan een week afwezig op onze redactie. Officieel wegens ziekteverlof. Maar mensen die het Opwijkse schaken op de voet volgen, weten wel beter. Enerzijds is zijn come-back niet om over naar huis te schrijven. Maar de echte reden zou te maken met een brief die naar de heer Michiels werd gestuurd…

Wat vele mensen niet weten, is dat de bekende gevangene Farid Bamouhammad (beter gekend als Farid Le Fou) een begenadigd schaker is. Michiels en Le Fou speelden vele legendarische partijen bij elkaar op de cel en dat vaak tot een kot in de nacht. Wanneer Le Fou weer eens van ‘huisvesting’ moest veranderen, onderhielden zij hun schaakcontacten via correspondentieschaak. Ook na het ontslag van Michiels uit Dendermonde-centraal liep dit correspondentieschaak gewoon door. Alles verliep vlot tot een postbode niet de volgende zet in een gescheurde omslag vond maar wel een verdacht wit poeder. Niet veel later stonden er 3 politiecombi’s aan het huis van Michiels. Zelfs een klein kind weet wat hier aan de hand is. Michiels gebaarde zich van krommenaas. Maar of dat genoeg is om geen retourticket naar Dendermonde te krijgen, is nog maar de vraag. De heer Michiels moet dringend in de spiegel kijken. Hij is in de eerste plaats schaker maar op de 2e plaats ook huisvader. Michiels zelf was te emotioneel om te reageren. Betekent dit het einde van zijn schaakcarrière?! Het zoontje van Michiels, de kleine Thomas, 2 jaar oud, wordt beschouwd als een groot schaaktalent. Maar om nu al te zeggen dat hij voor de opvolging moet zorgen, lijkt ons toch een brug te ver.

Maar HET nieuws was natuurlijk de 3e opeenvolgende zege van Gambiet. Het blijft ongeslagen aan de leiding in 2e nationale. De Duivenzolder, we herhalen het nog eens, het Camp Nou van het schaken, was tot de nok gevuld voor de confrontatie met Wachtebeke. Met veel technisch verfijnd schaak wist Gambiet de Wachtebekenaren het zwijgen op te leggen. Het werd 4,5 – 3,5. Ook de 2e ploeg won en haalt een 3 op 3. De 3e ploeg speelde gelijk in de topper tegen Woluwe. En de 4e ploeg haalde zijn eerste puntje binnen na een gelijkspel tegen Humbeek, ooit het Real Madrid van het schaken. Maar nu worden ze bespot als het Beerschot van het voetbal, helemaal failliet en leeggeroofd. Alleszins het gaat Gambiet voor de wind. Waar gaat dat eindigen?!

Femke Cafmeyer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s