Elo’s doen zich gelden

Topfavorieten Frederic en Jonas schuiven langzaam op richting de kopposities in reeks A. Arne kon lang gelijke tred houden met wit tegen Frederic, maar een paar verzwakkende zetten leidden plots snel tot onoverkomelijke moeilijkheden en kwaliteitsverlies. Het technische gedeelte vormde geen probleem voor de FM en regerend kampioen. Jonas tikte met zwart Cedric van het bord in één van zijn favoriete stellingen. Fabio en Kris braken de partij af – Kris had al een klein peeken minder.

In reeks X was er weinig actie. Valère kwam met zwart uitstekend uit de startblokken en bouwde een vervaarlijke koningsaanval op. Nando kon zich nog net verdedigen. Een missertje van Valère deede echter het tij snel keren. Nando won en neemt opnieuw de leiding. De meeste actie viel te zien in reeks Y. Koen vocht voor zijn laatste kansen in de topper tegen Geert. Het verliep niet al te best voor de zwartspeler, want hij verloor al snel de vrije a-pion die hij had gecreëerd en moest vanaf dan verdedigen voor het leven, met een snel slinkende voorraad aan tijd. Geert kon echter niet profiteren : hij verloor zijn pluspion en kon enkel nog wat proberen te forceren in een gelijke stelling. Hij staakte echter zijn pogingen en men besloot tot remise. De langste partij van de avond en de enige remise.

De strijd tussen Oscar en Sven liep lang gelijk op, hoewel eerstgenoemde toch wel kon beroep doen op wat ruimtevoordeel en een makkelijker te spelen stelling. Oscar anticipeerde echter niet goed op een plots opgestoken combinatiestorm, en toen die was gaan liggen kon hij een verloren stuk niet meer terugvinden. Sven won dus alweer en samen met Fred (die won van Petrus) en Geert heeft hij een tiket voor de B-reeks zo goed als zeker te pakken.

Herman slaakte een zucht van verlichting na de winst tegen Gilbert, want de partij verliep heel moeizaam. Dirk tenslotte flikte het zichzelf weer : huizenhoog gewonnen staan en alsnog de boot in tegen Jan H, die er eigenlijk al een tijdje “niet meer in geloofde”.

We zijn hier met zijn allen trouwens nog steeds aan het nagenieten van de stand in 2B na de resultaten van afgelopen zondag. Voor Opwijk 3 oftwel den Boskant had het er beter kunnen uitzien als de Kris niet zijn mooi opgebouwde partij had vergooid in zijn partij die we hierna weergeven met commentaar van de Krikke zelf ;

Verhasselt, KrisCaufriez, Olivier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s