Broederstrijd domineert het schaakbord

Vijf inhaalpartijtjes gisterenavond, alle gewonnen door de witspeler. Een niet alledaags zicht in reeks A. De Vier Boskanters van Opwijk 3 traden aan, niet met 4 borst aan borst, maar twee tegen twee tegenover elkaar. Kris en Fabio zetten hun afgebroken partij voorrt van vorige week. Maar Fabio leek wat moe en niet bij de les. Hij verblunderde al vroeg een kwaliteit, vocht nog voor wat hij waard was maar ging toch ten onder. Yordi en Sam maakten er ook een lang en boeiend gevecht van. Ergens in het middenspel kon Yordi een in de witte stelling verdwaalde zwarte toren vangen. Hij zette verder agressief voort en won met een mooi slotzetje.

In reeks X kregen we de ware broederstrijd tussen Peter en Frank voorgeschoteld. De witspeler, aan de leiding in reeks X, was natuurlijk torenhoog favoriet. Maar het liep allesbehalve van een leien dakje. De witte stelling kwam niet uit de startblokken en Peter moest lang werken om het punt veilig te stellen.

In reeks Y kregen we een opmerkelijk spektakel te zien in de partij tussen Dirk en Herman. De oud-kampioen kwam al snel na de opening een vol stuk voor te staan, maar Herman is helemaal niet in vorm en liet te veel steken vallen. Dirk kreeg dus nu de andere kant van de medaille te zien : eerst verloren staan en dan alsnog winnen. Intussen won Sven een ver vooruitgeschoven match tegen Jan H. Nochtans flirtte de nieuwe leider in reeks Y lang met de nederlaag. Hij stond tot in het verre eindspel een kansloze kwaliteit achter, maar een zwartspeler speelde een zet te veel à tempo en moest zijn toren geven voor wat eerst een ongevaarlijke vrijpion was.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s