Opwijk 1 mist winst, 2 & 3 winnen.

Moeten we tevreden zijn of ongelukkig ? Opwijk 1 moest lang achtervolgen, maar miste finaal op een haar na de winst op rivaal Zottegem 1. Het begon dus slecht met dom pionverlies van Jan in de opening. Een materiële en psychologische tegenslag die hij niet meer te boven kwam. Arno had naar gewoonte dit seizoen al snel op het eerste bord alle winstpogingen van de tegenstander in de kiem gesmoord en haalde remise. Tegen het volle vierde uur aan trok Arne met een sterke partij de stand weer gelijk op bord. Toch kwamen we weer achter toen ook Jonas ergens in het eindspel een belangrijke centrumpion verspeelde. Maar Yulia speelde een briljante positionele partij. Ze bleef alles prima onder controle houden en de zwartspeler stikte in zijn gebrek aan ruimte. Een stukoffer kon niet baten en versnelde het einde. Yulia is na 5 ronden onze topscorer met 4,5 uit 5. Opwijk 1 weer gelijk.

Cedric leek lange tijd goed op weg naar winst in zijn partij op bord 8. Hij miste echter de correcte afwikkeling naar winst en er kwam een dame-eindspel op het bord, nog steeds met een paard voorsprong. Maar de zwarte koning stond iets te veel in de tocht en Cedric moest berusten in remise door eeuwig schaak. Het lot van de match lag dus in de handen van onze beide Tommen op borden 3 en 5. Beide hadden een paardeindspel op het bord met wit, maar Tom VdP had een pion meer en Tom B een pion minder. De zenuwen gierden door de Gambietkelen, en de hoop op een mirakel flakkerde op toen Tom VdP zijn pluspion gedecideerd naar winst voerde. Helaas, Tom B hield het nog tot lang in het zesde uur vol, maar hij moest uiteindelijk de nederlaag erkennen. De winnende reeks (14 op een rij) van Opwijk 1 werd dus gestopt door Zottegem 1. We zijn een beetje ontgoocheld, maar het verblijf in 2e nationale, toch wel het grote doel, lijkt na vandaag wel verzekerd.

Stephan speelde opnieuw met Opwijk 2. De ploeg won promt opnieuw en is nu ook wel verzekerd van behoud. Zottegem 5 werd opzij gezet met 3-1 (duidelijke overwinningen van Stephan, Gilbert en Jeroen).

Den Boskant, nochtans verstoken gebleven van kapitein en bord 2 “de krikke” won ook. Invaller Robbert-Jan deed het opnieuw schitterend op bord 4. De tegenstander (+1600) werd vakkundig ingepakt en weggezet. De Yordabios maakten ook gehakt van de tegenstand. Aan Sam om de “Coup de Grace” te geven in zijn partij tegen een jongedame. Maar waren het haar zwarte ogen of haar sexy zwarte ondergoed, Sam verloor het noorden in een prachtig opgebouwde stelling en verloor. Opwijk 3 blijft dus in de kop van de rangschikking vertoeven en behoud een waterkansje op de titel.

Opwijk 4 liet zich van zijn beste kant zien tegen Excelsior. Berten bracht de ploeg op voorsprong met een snelle overwinning. Meindert speelde met wit een puike partij en haalde remise tegen een tegenstander die bijna 80 jaar zijn oudere was. Maar waar de Cotmannen laatste nog voor een gelijkspel zorgden met hun dubbele overwinning, gingen ze vandaag allebei nipt ten onder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s