Drama troef in de langste nacht

Spanning en sensatie op de Duivenzolder, elke donderdag of zondag is het van dat. In de langste partij van het KK tot dusver (94 zetten – einde rond 0.45 uur) streden Koen en Herman om hun allerlaatste kans om in de B-finale te belanden. Koen moest uit alle macht proberen de pionnenmeerderheid van Herman op de Damevleugel te stoppen. Herman had daarvoor een pion gegeven en met leeuwenmoed een remise-aanbod afgeslagen, maar het bekwam hem slecht, want zijn pion werd in het vierde uur definitief gestopt en toen werd het link voor de zwarte stelling. Herman overzag tot overmaat van ramp een paardvork en schoot er zijn toren bij in. Maar intussen waren alle pionnen van het bord verdwenen en had Koen een winnend K+T+P tegen K+P in handen. Spelend op 30 seconden per zet en de spanning waren er bijna te veel aan, maar uiteindelijk slaagde Koen er toch in om mat te zetten en oud-kampioen Herman definitief te verbannen naar de C. De tijden zijn echt veranderd.

Aan de overkant van de Duivenzolder had zich intussen nog een klein drama voltrokken. Met veel geduld en omzichtigheid had Geert met zwart een winnend toreneindspel weten te verkrijgen tegen titelconcurrent Sven. Twee verbonden vrijpionnen op de e- en de d-lijn spoedden zich zonder oppositie naar de eindzone, maar Geert, in gedachten reeds de overwinning vierend, verloor even de focus en overzag de ultieme Peter Loschko-val : pat.

Verder won Jan H van Gilbert en besloten Fred en Oscar mekaar niet al te veel pijn te doen in een vrij dode stelling.

In reeks X slechts één partijtje. De voorzitter had een mooie stelling met een sterk pionnenentrum opgezet, maar éénmaal “het derde uur” was geslagen zakte het niveau een beetje en Berten kon gevat profiteren.

En er was al helemaal geen actie te bespeuren in reeks A. Examens, vakantie, ziek – het drama zal hier voor volgende week zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s