Vier inhaalpartijen beslist met even zovele blunders

Niet al te veel actie deze donderdag, en bij de liga begint de kalenderman zich stilaan zorgen te maken, zo konden we her en der opvangen. Eén partijtje was dan nog een vooruitgespeelde van ronde 8. Cedric stond na de opening ietwat passief maar niettemin solide en er restte Jan geen ander plan dan riskant met alle pionnen voorwaarts op te rukken. Cedric vond echter geen gat in het pionnenscherm om zijn stukken door te sturen en werd tegen de tijdnoodfase met de rug tegen de onderste rij gedrukt. Een offer betekende eerder stukverlies en een snel einde.

Dat einde was al veel vroeger gevallen in de partij Jonas – Sam, waarin laatstgenoemde een zet speelde die hij tien minuten eerder in zijn hoofd als “verliest een stuk” had gecategoriseerd. Jonas nam het cadeau in ontvangst en won in 13 zetten.

Dirk schoof een plaatsje op in de Y-stand na winst op Petrus. In de X-reeks werd leider Peter het vuur zwaar aan de schenen gelegd door Berten, die de zwarte stelling al van uit de opening in een ijzeren wurggreep had. Peter kon de greep in de loop van de partij een beetje losser maken, maar het was een opnieuw een spijtige blunder die het einde van de partij in het nadeel van Berten betekende.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s