Schaakgeweld barst los

De eerste speeldag was goed voor een paar verrassende uitslagen die de spankracht in het KK alleen maar hebben verhoogd.

In de A-reeks won kampioen Frederic de “topper” tegen oud-kampioen Jan. Deze laatste had zich het best voorbereid maar Frederic kon een gemene val op het nippertje vermijden. Nadat de witspeler van de schrik was bekomen, ontstond er een wilde stelling waarin de zwartspeler hier en daar een paar mindere zetten speelde en vervolgens zonder al te veel problemen van het bord werd geschoven. Kris verweerde zich kranig met zwart tegen Jonas, maar een paar zwakke pionnetjes bleken de achilleshiel van de zwarte stelling en Jonas won. Cedric won in een eindspel een pionnetje van Sam dat hij verder tot winst voerde. Dominique mocht spreken van een gelukje. In het middenspel verslechterde zijn stelling zienderogen maar Yordi kon de genadeslag niet uitdelen en de partij werd remise gegeven.

In de X-reeks greep Rudi zijn laatste kans op de B-finale door te winnen van Ilda. Ilda liet haar dame gevaarlijk dicht bij Rudi’s koning rond drentelen. Rudi greep zijn kans, sloot haar en in en … won de partij.

Frank’s jaar begon ook goed. Hij won zijn eerste partij op dit KK ten koste van Valère. Robbert-Jan was er niet helemaal bij in zijn partij tegen Marc. Een zeer gevaarlijke geestestoestand als je aan het schaken bent tegen Marc. Dat bleek al snel – toren kwijt en kansloos van het bord gezet. Ondanks de nederlaag en de 3 uit 8 maakt ook Robbert-Jan nog kans op de B-finale (goede onderlinge score tegen de concurrenten).

In de Y-reeks hetzelfde spannende liedje. Nog 2 partijen te gaan en nog 4 kandidaten voor plaatsen 4 en 5. Dat komt omdat Oscar ietwat verrassend won van Geert. Deze had in de opening een pionnetje gewonnen, maar dat bleek voldoende. Er verscheen een witte loper op c4, en met de zwarte dame op d5, een toren op f7 en een koning op g8 betekende dit kwalitietsverlies. Geert spartelde nog wel wat tegen maar Oscar haalde het punt binnen en heeft aan een remise tegen Dirk meer dan genoeg om zich te kwalificeren voor de B-finale. Nog een verrassende uitslag in deze reeks was de winst van Dirk tegen Koen. Beide spelers maken nog een kans op de eerste 5 plaatsen, maar de meetlat van de weerstandspunten zal moeten worden bovengehaald.

Het jaar 2015 begon ook meteen met de eerste winst op het KK van de naamgenoot van “Château Petrus”. Nogmaals een bewijs dat wijn beter wordt met de jaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s