Oude Goden zijn Gambiet niet gunstig gezind.

’t Is gebeurd. De eerste nederlaag van Opwijk 1 na 15 overwinningen op rij. We wisten dat het zonder onze sterspeler op het eerste bord nipter ging zijn, en het was nipt. Er werd vrij snel remise overeengekomen op borden 1 en 4 bij Jonas en Tom. Eerstgenoemde kwam met zwart niet in de problemen tegen een 2300 speler. Tom VdP stond niet helemaal goed na de opening maar zijn tegenstander stelde toch remise voor. Opwijk 1 nam de leiding dank zij alweer een weergaloze Yulia, die met wit werkelijk geen spaander heel liet van de tegenstander zijn stelling. Oude God maakte echter een tijdje later alweer gelijk. Cedric had met zwart een kwaliteit gewonnen na de opening, maar zijn torens hadden geweldig last van het vijandelijk loperpaar. Hij geraakte er niet aan uit en een foutje werd onze zwartspeler uiteindelijk fataal. Ondanks de nederlaag van ons achtste bord met invaller Stephan, zat de overwinning er nog steeds in, want op borden 3 en 5 stond het gewonnen en Tom B stond, weliswaar in zware tijdnood en in een ingewikkelde stelling, een stuk voor. Helaas, deze keer ging het fout. Arne liet zich op een onverklaarbare manier matzetten toen hij met twee vrijpionnen op de winstkoers lag in een toreneindspel. En bij Tom B ging het ook de verkeerde kant uit, want in de tijdnood ging de één na de andere pion verloren. Hij bleef weliswaar zijn stuk voor en haalde met luttele seconden de tijdcontrole, maar intussen stond hij 4 pionnen achter en kon hij niet anders dan het remisevoorstel van de tegenstander aanvaarden. Daarmee was de match verloren en deed de eindspelwinst van Jan op bord 3 er niet meer toe.

Opwijk 2 was mede door ziekte van Gilbert sterk verzwakt. Jeroen hield zich lang kranig overeind tegen een +1900, maar moest zich toch gewonnen geven. Bij Geert was het ook net niet in een eindspel op bord 2. Berten kwam aardig uit de opening en leek goed op weg, maar het ging toch ergens mis en Robbert-Jan ja, dat was erg jammer. Uitstekend gespeeld, pionwinst in de opening en daarna zelfs kwaliteitswinst, maar daarna wist hij precies niet goed raad met zijn stelling. Het werd de langste partij van de avond ginder in Mortsel, en uiteindelijk ging Robbert-Jan door de knieën toen hij een leep truukje overzag.

Het enige goede nieuws van de avond kwam van den Boskant. Tegenstander DT Leuven 1 werd weggezet met 0½ – 3½. Overwinningen van de Yordabio’s en Sam, en de Krikke hielde remise op zijn tandvlees.

Onze jeugd van Opwijk 4 speelden ook tegen de jeugd van DT Leuven 2. Naar het schijnt verkregen ze allen speelbare stellingen, maar toch gingen ze één voor één de mist in. Ook 4-0 op ons doos.

De eerste ronde van 2015 begon dus niet al te best. Hopelijk kunnen we binnen 14 dagen één en ander rechtzetten op de Duivenzolder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s