Oscar voegt zich bij finale B, Koen op een diefje

Omdat de redactie afgelopen weekend in Wijk aan Zee zat, liet het verslag van de gebeurtenissen van afgelopen donderdag iets langer op zich wachten. Er valt nochtans wat te vertellen want in reeks Y viel de beslissing over de eerste 5 en promovendi naar de finale B-reeks.

Oscar en Dirk waren de laatste weken in vorm, en het werd een spannende strijd waarin Oscar uiteindelijk het laken naar zich toe kon trekken. De Herminator liet nog eens zijn tanden zien tegen Fred, en daardoor pakt Oscar alsnog plek 3. Voor de vijfde plaats moest er nog tot diep in de nacht worden gerekend. Jan H en Koen eindigden met 5 uit 9, het onderling resultaat was remise, maar de weerstandspunten velden het verdict : Koen mag als 5e naar de B-finale. hij vergezelt periodekampioen Sven, runner-up Geert, Oscar en Fred.

Volgende donderdag valt hopelijk ook het doek in reeks X, zodat we de kalender voor de finale B-reeksen volgend weekend definitief kunnen samenstellen.

In de A-reeks gebeurde niet heel veel. In de enige inhaalpartij tussen Kris en Dominique miste de witspeler een kans op een betere stelling en mogelijke pionwinst, maar toen die verkeken was eindigde partij snel in remise. Donderdag begint voor de A-reeks de terugronden, en hopelijk barst het vuurwerk dan los.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s