Terugronde KK 2015 van start

Afgelopen donderdag ging de tweede helft van het seizoen in. De slag om de titels kan nu in alle ernst beginnen.

Ernstig werd het vooral meteen in de B-finale, waar een paar kandidaat-titelhouders hun ambities kracht bijzetten. Zo won Peter van Oscar, die naar eigen zeggen tenonder ging aan vermoeidheid. Nando slaagde erin om Marc te vloeren door een vrije a-plus pion tot vanachter te dirigeren. Kandidaat Geert kwam in de grootste problemen tegen Fred, die na de opening zowel fysiek als op het bord boven de zwarte stelling uittorende, een plus pion en goede stelling koesterend. Helaas, ook hier begon de vermoeidheid na de urenlange strijd zijn tol te eisen. Een paar mindere zetten en Geert kon opgelucht ademhalen en het zweet van het natte voorhoofd vegen.

Vooraf was voorspeld dat het duel Sven – Koen een torenhoog favoriet was voor de titel “Langste partij van het KK”, of beter, de “Traagste partij van het KK”. Dat viel al bij al nog mee. Beide spelers hielden er voor hun doen goed de snelheid in ( 20 zetten na 2 uur ). Zwart leek op een plusje te kunnen rekenen dankzij een slechte witte loper en dubbelpion. Maar het bleek maat weinig om het lijf te hebben en de partij eindigde in remise. Het laatste duel in deze eerste ronde van de B-finale werd gewonnen door Rudi ten koste van Ilda.

In de C-finale gingen er een paar furieus van start. De Herminator herrees uit zijn as en nam wraak op Dirk voor zijn nederlaag in de heenronde. Robbert-Jan raasde over het bord tegen Frank, en debutant Bart zong het nog redelijk lang uit tegen Jan H, maar hield op het eind, in ware Peter L debutant-traditie, bijna geen stuk meer over.

Met al dat geweld vergeleken viel de opkomst in de A reeks maar magertjes uit. Een paar partijen uitgesteld en op het laatst nog van partner gewisseld. Yordi won een vlijmscherpe strijd tegen Arne, die nog steeds een beetje bleekjes oogde na een aanslepende verkoudheid. The Dominator is ook nog niet helemaal verlost van zijn zwangerschapsperikelen, want hij ging ten onder in een spannende maar korte openings-tempo-strijd tegen oud-kampioen Jan. Winnen nog voor de vermoeidheid kan toeslaan, dat is het geheim van de 45 plussers die nog ambities op eeuwige roem koesteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s