Vlaams kampioenschap voor de jeugd

Een verslag van reporter Dirk

Wisselvallig en afwisselend, dat is het minste wat we kunnen zeggen van de prestaties van onze 4 Gambieters op het VJK 2015.

Alle 4 hielden ze het na het eerste weekend op 3,5/6. De opvallendste prestatie kwam hier van Fabio die topfavoriet en toekomstig winnaar Ismail Tamer op een remise hield. Straffe toer toch wel van de jongste De Block. Met een 2/3 op de slotdag, eindigde hij net naast het podium. Niettemin een prachtige prestatie en verreweg de beste van onze “Fab 4”.

Wat Yordi betreft, die zal denkelijk de herinneringen aan dit kampioenschap zo snel mogelijk willen dumpen in de Marianentrog : zelfs niet bij de eerste 10 in zijn reeks. Dat moet ECHT wel lang geleden zijn.

Onze 2 youngsters kwamen zaterdag in partij 7 tegen elkaar uit. Bernd kwam veel beter uit zijn opening (pion-winst), maar begon dan wat te snel te spelen en liet 2 pionnen liggen. “Bedankt” zei Meindert en hij rijfde de partij binnen. Maar daar bleef het bij voor hem. Z’n 2 laatste partijen kunnen ze beter bij die van Yordi gooien, 10 km onder de zeespiegel. 4.5/9 en plaats 15 waren zijn deel.

Bernd haalde in ronde 8 een remise die je al van kilometers ver zag aankomen en in z’n laatste partij bracht hij een pionnetje tot aan de achterlijn en kroop zo met 5/9 naar plaats 14, net boven zijn ploegmakker. De angel zat bij Bernd echter in de avonduren … grieperig en meteen met het handje gedag moeten zwaaien naar de interclubpartij van zondag.

Voor een FM-titel is, zoals alles, een begin, en alle begin is moeilijk. Onze jonge speler Meindert publiceert hierbij zijn eerste analyse van op onze website. Zijn winst voor Opwijk 4 van afgelopen zondag. Proficiat en moge er ook nog vele volgen.

Glazer, Alexander (1239) – Caudron, Meindert (1205)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s