Fred brengt hoogspanning terug in KK

Veel uitgestelde partijen deze speeldag, maar de vijf partijen die gespeeld werden, waren op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Peter ging voor het volle pond tegen Fred, maar hij belandde in een stelling met een vreselijk slechte loper. Een onoordeelkundige opening van de koningsvleugel liep op een scherpe counter en Peter leed zijn eerste nederlaag van dit KK.

In de C reeks geraakte het jonge kanon Robbert-Jan niet door het dikke krokodillenvel van Valère. Valère kwam een koppel pionnen voor, maar een vrije a-pion betekende de redding voor Robbert-Jan.

Sam speelde zijn laatste partij van zijn KK tegen Fabio en kijk, hij boekte zijn eerste overwinning. Sam domineerde de hele tijd het gebeuren, maar het duurde zijn tijd voor de uiteindelijke overwinning tot stand kwam. Van domineren gesproken, Dominique kwam niet helemaal fris uit de startblokken en Frederic puurde voordeel uit de opening. Het blok ging er meteen op, en Dominique moest lijdzaam toezien hoe zijn iets mindere stelling zich langzaam maar zekere uitkristalliseerde in een totaal verloren eindspel.

De meest spectaculaire en langste partij van de avond was die tussen Yordi en Jan. Er werd van in het begin ingevlogen dat het een lieve lust was, met dreigingen op beide verzwakte koningen. Maar Jan kreeg de overhand, en Yordi moest handenvol materieel inleveren toch nog iet of wat initiatief te houden. Net toen dat vlammetje bijna was uitgedoofd, blunderde Jan en begon de partij helemaal opnieuw met een interessant eindspel op het bord. Opnieuw speelde beide opponenten met luttele minuten als gekken op winst. Uiteindelijk moest Jan berusten in eeuwig schaak. De twee zwarte torens konden niet winnen van 2 ver opgerukte verbonden pionnen en een paard.

De Block, Yordi – Rogiers, Jan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s