Opwijk 1 knoopt opnieuw aan met de overwinning

We vreesden dat de schwung er een beetje uit was maar kijk, ondanks (of dankzij ?) de afwezigheid van vierde bord Jan boekte Opwijk een van de mooiste overwinningen van het seizoen tegen een tegenstander met toch gemiddeld een 30-tal elo’s meer.

Invaller op bord 8 Dominique maakte dat Opwijk zijn start niet miste. Hij won snel op de damevleugel nadat de piepjonge Dharda onoordeelkundig een pion op b7 met de dame was gaan halen. Tom Van de Perre was zo gretig dat hij bij één van de eerste zetten twee keer achter elkaar een zet deed zonder dat de tegenstander de gelegenheid kreeg zelf een zet te doen. Misschien iets te gretig, want een goede stelling verzandde toch nog in remise. Remise werd het ook bij Cedric op bord 7, hoewel het leek of het paardeindspel op een bepaald moment de verkeerde kant zou uitgaan.

Topscoorder Yulia is nog steeds niet te houden. Ditmaal werd de tegenstander op bord 6 positioneel volledig weggevaagd. Pion na pion ging in het zakje terwijl alle tegenspel professioneel in de kiem werd gesmoord. Onze drie topborden hadden het niet onder de markt met tegenstanders van rond de 2300 elo. Maar ze hielden alle keurig remise. Bij Arno liep het even mis toen hij een kwal moest geven in een goede stelling, maar hij vond toch de kracht om een catastrofe af te wenden en voldoende tegenspel te creëeren. Tom B hield Wim Maes op remise en Jonas die moest ook nog wel wat zweten. Zijn koning stond ingeklemd door vijandelijke pionnen terwijl zijn eigen tegenspel op de damevleugel niet leek te vorderen. Maar hij had serieus wat voorsprong op de klok, en een spannende partij eindigde met eeuwig schaak.

Aan Arne de taak om de puntjes op de i te zetten. Hij had al in de opening twee gezonde pionnen veroverd, maar een blunder kostte de kwaliteit, en dan werd het strijd op het scherpst van de snee. Arne’s vrijpionnen marcheerden verrassend snel naar de andere kant en de tegenstander vond geen tegengif. 5,5 – 2,5 tegen een sterke tegenstander en Opwijk 1 blijft vooraan in het klassement.

Opwijk 2 verloor. Jeroen moest aantreden op bord 1 en verloor, en ok Berten op bord 3 ging tenonder. Geert en Robbert-Jan speelden remise.

We hadden besloten al onze kaarten in te zetten op Den Boskant, en de afwezige Sam werd vervangen door man-in-vorm Gilbert op bord 4. Helaas gaf de tegenstander forfait op bord 4, ontzettend jammer voor Gilbert maar misschien nog een gelukje voor de ploeg, want Yordi ging de boot in en Kris speelde remise. Fabio zorgde echter alweer voor het punt van de overwinning.

Dezelfde miserie op bord 4 bij Opwijk 4. Witze had zich speciaal vrijgemaakt om te kunnen schaken, maar ook hier kregen we een tegenstander die niet kwam opdagen. Bernd zorgde alweer voor een score voor Opwijk 4 met een remise, maar Dirk en Meindert verloren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s