Weer nieuwe leider in reeks B

Nu ging kersvers leider Geert, nog de grote overwinnaar van de vorige week, voor de bijl. De partij tegen Nando ging min of meer gelijk op, het witte loperpaar enigszinds de zwakte van de geïsoleerde damepion compenserend. Maar in zijn haast om af te wikkelen naar een eindspel blunderde Geert plots een stuk. Nando mag zich de nieuwe leider (voor een week ?) noemen. Sven keept tijdens zijn partijen sterk en zo nu ook in de topper (hoe kan het anders met alle titelpretendenten bovenaan op een kluitje) tegen Peter. Die ging met zwart iets te ver in zijn winstpogingen, verliet op verschillende momenten de veilige paden naar remise en stortte uiteindelijk in de afgrond.

In reeks C won Valère één van de langste partijen van de avond tegen Frank, nadat hij een eerder gewonnen stuk kon meedragen naar een gewonnen eindspel. Snelspelers Robbert-Jan en jan H namen de maat van Petrus en Gilbert. Dirk won van Bart.

In reeks A zoals gewoonlijk niet al te veel actie, veel spelers moeten nog uit hun winterslaap komen. Jan hield ietwat krakkemikkig remise tegen Jonas. Die had met een stuk voor tegen een handvol pionnen vermoedelijk nog op winst kunnen spelen en herhaling van zetten kunnen vermijden. Maar het zag er van ver gevaarlijk uit met een ontblote koning. Fabio ging ten onder aan ruimtegebrek nadat Cedric met wit in de opening een sterk positioneel pionoffer had gebracht. Kris tot slot experimenteerde met zwart met de zogenaamde Colorado-opening. Maar het liep slecht af want pas de week tevoren was Frederic op de hoogte gebracht door Robbert-Jan van de juiste witte opzet. Kris kwam er nooit uit en gaf toen zwaar materiaalverlies onvermijdelijk werd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s