Verslag van den Boskant

Ondanks een klinkende overwinning voor den Boskant, is het minieme titelkansje op de titel verdwenen.
Aangezien Dworp zijn match won, zijn ze nu sowieso kampioen. We gaan er alles aan doen om hen toch nog te kloppen in de laatste ronde, kwestie van ons volledig te motiveren om volgend jaar (eindelijk) echt de titel te pakken.

We zaten in het zaaltje dat voor vele schakers bekend is van het open van Leuven, dus we voelden ons direct op ons gemak.
Het feit dat de tegenstander zich had versterkt op bord 1, zorgde niet voor twijfel maar voor de correctere reactie: “Nu kunnen we meer elos afpakken!”

Fabio was als eerste klaar in een vrij gesloten partij. Hij probeerde wat te manoeuvreren in een remise-uitziende stelling, maar moest uiteindelijk besluiten dat er geen doorkomen aan was.
Geen probleem, want de andere borden zagen er allemaal iets beter uit voor de Boskanters.
Ik had een actievere stelling, en vooral de witte koning stond gevaarlijk bloot. Al was het vooral tijdnood die mijn tegenstander parten speelde, met nog een 5-tal minuten op de klok moest hij nog 20 zetten spelen, terwijl ik nog ruim een uur had. Hij bood een beetje angstig remise aan, die ik uiteraard moest afslagen. Ik nam de tijd om het correcte plan te zoeken, en legde hem moeilijke vraagstukken voor om de tijdnood maximaal uit te buiten.

Uiteindelijk volgde er een mooi torenoffer, wat na wat afwikkelingen resulteerde in dame+pion versus toren+loper. De betere stelling en het tijdsvoordeel maakten het evident om het punt binnen te halen.
Al bij al een mooie partij, al moet ik bekennen dat ik op een bepaald moment een vreemd soort blunder maakte. Ofwel werd hij niet opgemerkt, ofwel durfde wit het riskante stuk niet nemen.

Zowat een minuutje nadat ik de 0-1 had mogen optekenen, gebeurde hetzelfde bij eerste bord Yordi. Hij veegde de vloer met de versterking(ca. 2000) en kwam al vrij vroeg ‘e peeken’ voor. De stukken dansten nog wat rond en uiteindelijk vond hij het héél mooie Pe3!, waarna hij ook nog de kwaliteit won.

De buit was binnen, maar dit was voor Kris nog niet voldoende. Hij speelde nog wat door in een scherpe stelling die er toch altijd iets sappiger voor hem uitzag.
Druk, tijd en activiteit resulteerde in iets onvoorstelbaar: De tegenstander blunderde en Kris kon plotsklaps mat zetten. Een mooie beloning voor een mooie partij.

0,5 – 3,5 overwinning en we keerden opgewekt huiswaarts…

Of toch voor even! Kris’ motor kreeg kuren toen we net de autostrade waren opgereden. Een snelle blik in de handleiding bracht geen soelaas en dus moest Touring gebeld worden.
Gelukkig hadden we iets om ons even bezig te houden: op de pechstrook van de E314 schaakpartijen analyseren, het is een vreemde ervaring.
Uiteindelijk kwam de behulpzame touringman ons uit de nood helpen. Het probleem was niet echt duidelijk, maar we zijn thuisgeraakt en de Kris heeft deze week een afspraak met zijn garagist gepland.

Sam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s