Drie inhaalpartijtjes

In een afgebroken partij van ronde 11 won Fabio zijn eerste partij van dit KK. Hij telde weliswaar een pionnetje achterstand, maar beschikte over meer manoevreerruimte. Hij timede goed zijn switch van aanval op de damevleugel naar aanval op de koningsvleugel en de koning van de Dominator werd het veld ingejaagd als voorjaarswild. Een toren ging verloren en de strijd was gestreden. Koen zorgde ook voor zijn eerste winst van dit jaar met een degelijke overwinning op Fred, die nu moet lossen uit het peleton van titelkandidaten in reeks B.

De langste en spannendste partij van de avond was die tussen Arne en Cedric. Beide opponenten gingen wild tekeer in de opening, maar Arne slaagde erin om een kwaliteit te winnen in de complicaties. Cedric koesterde wel een sterk pionnencentrum maar in de lange strijd die volgde tot in de tijdnoodfase bleek het materiële voordeel toch doorslaggevend.

In de kampioenenstrijd van reeks A moeten we helaas weer melding maken van een opgave. In zijn tijd als coureur moest hij al een paar keer de strijd staken toen hij was leeggereden. Om professionele redenen ziet hij zich ook nu genoodzaakt om de handdoek te werpen. Spijtig, maar de kalender van de inhaalmatchen ziet er wel plots veel properder uit.

Zondag spelen we alweer de laatste ronde van het lopende Interclubseizoen. Door Opwijk Carnaval spelen we bij uitzondering in Café Den Bruinen in Mazenzele. Alle Opwijkse ploegen spelen op de slotronde tegen de leiders in hun reeks. Benieuwd of we nog een matchke kunnen winnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s