Gilbert en Petrus slaan toe

Sensatie in de C-reeks gisterenavond. Gilbert scoorde zijn eerste puntje toen Dirk in een vlaag van zinsverbijstering zich plots liet matzetten. Petrus won een lang uitgesponnen partij inclusief toreneindspel met snel lopende vrijpionnen tegen Frank, en zo blijft het ook onderaan de C-reeks spannend.

In de B-reeks moet Sven afhaken in de race om de titel. Hij werd het slachtoffer van een door Oscar fraaie opgezette koningsaanval op de lange diagonaal en de h-lijn. Titelkandidaat Nando won een belangrijk punt tegen Ilda en Peter won na een hevige strijd de topper tegen Marc met zwart.

In de A-reeks viel geen actie te bespeuren.

Nieuwe elo’s, Yordi haalt de meeste binnen.

De nieuwe elo’s volgen elkaar nu zo snel op dat het amper nog valt bij te houden. Traditioneel even een kort overzichtje. Yordi schiet weer als een raket omhoog met zomaar eventjes 76 punten naar 1924 en klimt naar de 2000 meter. Tweede beste stijger is jong talent Geert, die er ook een niet onaardig aantal van 35 bijdoet. Fabio staat op nummer 3 van de beste stijgers met 22. Opmerkelijk is dat onze hoogst gerangschikte speler Arno ( nu met FM achter de naam ) er eveneens als onze laagst geklasseerde speler Bernd, er 20 punten bijdoen.

Over de dalers hebben we het traditioneel niet. Maar dat waren er lang niet zo veel, want de Gambiet-Elo-Index gaat erop vooruit met, kan het symbolischer, 64 punten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s