Yordi Belgisch Kampioen in Blankenberge

Sensatie op de slotdag in Blankenberge. Yordi greep zijn kans in de laatste ronde door een rechtstreekse concurrent te kloppen in een prachtige partij. Zijn andere concurrent speelde remise en geschiedenis werd geschreven : Gambieter Yordi De Block werd kampioen bij de categorie -18 jarigen. Een ongelofelijk sterke prestatie want de kaarten lagen na 6 ronden helemaal niet goed. Op van de zenuwen leed hij een kansloze nederlaag en stond hij met slechts 3,5 punten ergens in de middenmoot.

Maar Yordi vond de innerlijke kracht om terug te vechten, de zenuwen verdwenen en maakten plaats voor zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen. Drie opeenvolgende goede winstpartijen leverden de welverdiende en gedroomde titel op. Proficiat. Den Duivenzolder raakt stilaan tot de nok gevuld met getitelde spelers en kampioenen. Straks kunnen er geen meer bij !

De Block, Yordi (2005) – Ramacker, Quentin (2070)

En de volgende partij uit de 7e ronde was ook de moeite van het bekijken waard.

De Block, Yordi (2005) – Carpentier, Jannes (1841)

In het licht van het resultaat van Yordi was het voor de andere Gambieters niet gemakkelijk om even hard te schijnen. Fabio had 5,5 uit 8 voor het begin van de laatste ronde maar hij maakte enkel nog kans op een mooi klassement. Helaas, na een goed opgezette partij verblunderde hij een stuk en werd het “slechts” een tiende plaats. In deze reeks werd ook een Vlaams-Brabander kampioen. Arno Sterck uit Humbeek.

Meindert en Bernd zaten als elfjarigen bij de -12 jarigen in een moeilijke reeks met een vrij sterke generatie spelertjes. Ze hebben alleibei intussen begrepen dat je rustig moet nadenken en bedachtzaam moet spelen en dat deden ze in vrijwel al hun partijen voorbeeldig. En de resultaten waren dan ook goed. Meindert kreeg een paar keer de kans tegen de toppers in zijn reeks, maar het bleek dat hij daar toch iets te kort voor kwam. Meindert werd 13e, Bernd 32 ste.

Het team van Jeugdschaak, waarvan onze voorzitter deel uitmaakt (voor zij die het niet wisten), hebben voor de zoveelste een puike werkstuke organisatie van het BK Jeugd afgeleverd. Net nu het lijkt of die organisatie routine lijkt geworden, hebben ze al een tijdje geleden besloten at het de laatste keer was. We zijn benieuwd wat er volgend jaar in de plaats komt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s