Frederic heeft een zwart beest

Hoewel het KK in de A-reeks tergend traag vooruitgang boekt en kampt met premature opgaves ( zwaar en vooral lang parcours, weet je wel ), blijft het razend spannend. Daar heeft Cedric afgelopen donderdag voor gezorgd door de regerend kampioen ten tweeden male te kloppen. Helemaal verrassend is dat niet, want we mogen niet vergeten dat Cedric in een nog niet zo heel ver verleden op wereld- en Europese kampioenschappen de nationale kleuren verdedigde. In dit duel deed Frederic een ruil in een poging zwart met een geïsoleerde pion op te zadelen. Maar dat bleek ietwat ondoordacht, want het opende lijnen en diagonalen voor de zwarte stukken in de richting van de witte koning. Een sterke aanval ontstond, en Frederic had een tempo tekort om zijn stelling heel te houden.

In de B-reeks waren we getuige van een “comedy of errors” in de topper tussen de nummers 1 en 4. Geert won na de opening een pion, maar de partij keerde en Geert kwam dan kwaliteit en pion achter. Peter verblunderde vervolgens een volle toren. Geert riposteerde met het weggeven van een zuiver stuk. Een koningeindspel met gezonde zwarte pluspion ontstond, maar Peter slaagde er niet in die simpel te verzilveren. Uiteindelijk verdiende de partij blijkbaar geen winnaar en werd het billijk remise. Onze voorzitter was terug van zijn organisatorische beslommeringen, en kon zich eindelijk opnieuw bezig houden met het schaken zelf. Dat ging vrij vlot want hij won zijn partij van de taaie Sven.

In de C-reeks maakten de titelkandidaten geen fouten tegen spelers uit de onderste helf van de rangschikking. Dat is te zeggen, ze maakten er waarschijnlijk wel maar ze werden niet afgestraft.

Yordi op Ring TV

Onze Belgisch kampioen staat er fantastisch goed op. Gambiet en Opwijk helaas wat minder. Voor zij die het filmpje nog niet gezien hebben, hier is de link

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s