Jan blundert titelkans weg

D-day in reeks A. In een razend spannend topper tussen Jan en Frederic maakte de oud-kampioen gebruik van de gammele vorm van de regerende kampioen om een gewonnen stelling uit te bouwen : een loper / dame-eindspel met twee pluspionnen. Een FM gaat er echter niet zomaar bij liggen, en tricky Frederic spartelde als een duivel in een wijwatervat. Door allerlei valstrikken te leggen slaagde hij er in de strijd lang genoeg gaande te houden om de witspeler in het zicht van de finish nog jammerlijk te zien falen. Beide pluspionnen werden ingeleverd en het werd remise na 61 zetten. Hoewel Jan nog een theoretische kans heeft, gaat de titel nu voornamelijk tussen de 2 elo-favorieten Jonas en Frederic. De volledige partij met commentaar van Frederic is te vinden op het forum.

Op het naburige bord won Arne met de nodige moeite van Dominique, die op dit KK nog steeds als enige geen partij heeft gewonnen.

In de B-reeks is de race mogelijk nog spannender. De titelkandidaten die aantraden maakten geen misstappen. Geert koesterde een vrije pluspion tot winst in een toreneindspel tegen Ilda. Oscar had zijn konijenpoot nodig, want hij kwam met wit in een erbarmelijke stelling terecht tegen Koen. Maar toen die net geoogst had ( loper en pion gewonnen ) blunderde die a tempo en zag zich diep bedroefd genoodzaakt om op te geven. Nando won langzaam maar zeker van een stug verdedigende Sven. Fred had een kwaliteit moeten opgeven tegen Marc, maar zijn wit paard op e6 stond stevig in de zwarte stelling gepland en leek minstens even sterk als een toren. Marc slaagde er echter in om rond het paard te dribbele, en op zijn beurt het de witte koning moeilijk te maken en te winnen.

In de C-reeks deed Berten wat nodig was en boekte een moeizame overwinning tegen Frank. Berten en Robbert-Jan zijn de titelfavorieten, hoewel Jan en Herman nog wiskundige kansen hebben.

Vlaams kampioenschap

Tegenwoordig zou Gambiet Gambiet niet zijn als we op zo een klein tornooitje als het Vlaams Kampioenschap van dit lange weekend niet aanwezig zouden zijn. Onze zendeling voor deze gelegenheid is Tom Van de Perre, die aantreedt in de expertenreeks. U kan zijn wedervaren live volgen via deze link : vk-live

In de afgelopen weken werd Yulia Belgische kampioene blitz : alle resultaten te vinden op deze site : bk-blitz

Maastricht

En het is nog niet gedaan want komend weekend gaat Tom samen met nog wat bekenden (Hanne, Frederic en nog een schare Aalstenaren) naar het Open van Maastricht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s