Voorzitter blijft terugkomen

Het is geweten dat huwelijken de schaker minstens en mogelijk meer dan 100 elo’s kosten. Maar onze voorzitter blijkt weer een uitzondering op de regel te zijn. Pas getrouwd, en bezig aan een onweerstaanbare inhaalrace naar de titel. Leiders Nando en Peter lijken hun kruit te hebben verschoten, want Rudi klopte intussen beide. Afgelopen donderdag kon hij zich opnieuw niet beheersen en offerde uit het niets een stuk, en in het warrige vervolg, met een sterke pionnen-armada in het midden van het bord kon hij het laken naar zich toetrekken.

Wie het allemaal eens wil naspelen : Valcke, Rudi – Heymans, Peter

Wie de titel nu eindelijk gaat winnen is nog steeds volstrekt onduidelijk. Geert liet een half puntje liggen tegen de stugge Koen. Alles hangt nu af van de drie resterende onderlinge duels tussen Rudi, Geert en Oscar. Nando speelde zijn laatste troef uit en won wel van Fred. Beide spelers zijn als eerste klaar met hun KK. Nando staat nu nog aan de leiding, maar kan alleen maar toekijken wie uit de achtergrond nog terugkomt en hem eventueel nog voorbij gaat.

In reeks C deed Berten een goede zaak door te winnen van Dirk. Alsof de kalenderman het op voorhand wist zijn we aanstaande donderdag, op de laatste speeldag van de play-offs, getuige van een titelduel tussen Robbert-Jan en Berten. Komt dat zien !

In de A-reeks speelden Arne en Kris nog eens een partijtje in dit KK. Het leek even spannend te worden met de witte koning in het midden geparkeerd, maar Arne ving alles nuchter op en won gesmeerd.

Ondertussen in Maastricht

In de eerste ronde viel een verrassing : Frederic won van GM Sergey Fedorchuk (2657). Tja, het KK bij Gambiet maakt een schaker alleen maar harder, zouden we zo als eerste reden kunnen bedenken. Benieuwd hoe hij het voor elkaar heeft gekregen.

Voor de resultaten van Tom moeten we wat verder naar beneden scrollen, maar we zien nog geen verliespartijen en remises tegen twee FM’s. Lang niet slecht maar volgend jaar toch maar opnieuw meedoen aan het KK Tom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s