Robbert-Jan wint titelduel van Berten

De eerste titel is bijna uitgedeeld. Robbert-Jan kwam al gauw van uit de opening ietsje beter te staan en Berten liet ook nog de poort openstaan voor twee briesend paarden. Gevolg : gevoelig materiaalverlies en verder geruisloos ten onder. Het volstaat dat Robbert-Jan nog iets haalt tegen tail-ender Gilbert om zich in zijn debuutjaar tot kampioen te kronen. Iets wat slechts enkelingen hem hebben voorgedaan.

In de A-reeks leek Jonas goed op weg om zijn titelkansen een boost te geven. In het middenspel had hij een pion gewonnen tegen Cedric. Die moest verder materiaal investeren (een loper voor twee pionnen geven) om een promotie te voorkomen. De winst lag toen binnen handbereik, maar Jonas’ Koning vergallopeerde zich en deed een stap te ver, waarna Cedric ingenieus remise wist te maken door gebruik te maken van de zogenaamde loper van de slechte hoek. Het blijft dus uiterst spannend.

In de B-reeks mogen we Oscar als titelkandidaat uitstrepen nadat Geert hem wist te verschalken. In de opening won hij een belangrijke pion op f7 bij goede stelling. De winst verliep verder zonder problemen. Peter behield zijn kansen op de titel door te winnen van Ilda. Marc deed hetzelfde op het nadurige bord tegen Sven. Rudi kwam gisteren niet in actie maar als we het hier goed berekend hebben, is de voorzitter kampioen als hij 2 punten haalt uit zijn laatste 3 partijen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s