Remises alom in rustige inhaalspeeldag

In de A-reeks speelden Cedric en Dominique hun laatste KK-match tegen elkaar. Het werd een lange positionele strijd vanuit een gesloten stelling. Beide spelers deden pogingen om de stelling open te breken, maar alle pogingen werden vakkundig gefnuikt en de partij werd remise gegeven na zetherhaling.

In de B-reeks krijgen we enkel nog duels van Rudi die van belang zijn voor de titel die dan ook waarschijnlijk pas op de laatst mogelijke inhaalspeeldag zal beslist worden. Gisteren kwam Rudi vanuit de opening duidelijk beter te staan met een doorgebroken vrijpion op d6. Maar een onoordeelkundige ruil van de lopers deed het voordeel verwateren tot een pluspion in het eindspel. Toen Geert die dan ook nog veroverde, stond de remise-uitkomst vast. In Moorsel won Marc intussen ook zijn laatste partij tegen eega Ilda.

In de C-reeks konden we nog eens genieten van een duel van de dino’s. Valère kwam met zwart goed uit de opening met zwart en kon zich zelfs beroepen op een pluspionnetje in een eindspel met zware stukken. Maar het bleek niet genoeg en ook hier werd er remise overeengekomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s