Frederic en Rudi op zucht van titel

Titelmatch der titanen gisterenavond die duurde tot nadat de klok middernacht had geslagen. Jonas haalde met zwart een geliefde opening boven en kwam aanvankelijk zonder kleerscheuren die eerste fase door. Maar Frederic bleef aggressief spelen en langzaam maar zeker verloor Jonas zijn grip op de stelling. Zijn koning kreeg het serieus lastig en kwam onder vuur te liggen. Hij bleef zich echter kranig verdedigen. Totdat Frederic 2 torens kon geven voor de zwarte dame en twee pionnen ; de zwarte stelling stond op kraken en de tijdnood (wit 10 minuten tegen zwart een minuut of wat) deed zich gevoelen. Zwart schoot er nog een kwaliteit bij in net toen hij wat tegenspel tegen de witte koning had gekregen. Vanaf dan was de strijd gestreden en had Frederic weinig of geen moeite meer. Winst voor Frederic en hij staat nu heel kort bij de verlenging van zijn titel , en het is al een hele tijd geleden dat daarin iemand geslaagd is.

Rudi en Oscar waren eveneens in een volbloed titelduel verwikkeld. Onze voorzitter had weer zijn konijnenpoot meegebracht, want na de opening was het duidelijk dat Oscar met wit op winst speelde : hij koesterde een witte pionnen meerderheid zonder oppositie op de damevleugel. Maar zoals dat gaat in schaken – de strijd kan keren als niet alle tegenspel vakkundig in de kiem wordt gesmoord. En daar slaagde Oscar niet in. Rudi truukte zich naar de winst en staat nu ook, net als die andere West-Vlaming, kort bij een titel. Remise tegen Koen in de laatste inhaalmatch van donderdag zou voldoende zijn.

In de C-reeks kroonden we trouwens al een kampioen. Met nog een inhaalmatch te gaan kan Robbert-Jan niet meer ingehaald worden door Berten. RJ heeft zijn kapsel alvast speciaal aangepast voor die kroning. Hij wist niet dat we bij Gambiet met wisselbekers werken.

Gambiet palmt Ajuinentornooi in

Intussen in Aalst schreef Jan afgelopen woensdag voor de derde keer het Ajuinentornooi op zijn naam. Het kan tellen als een troostprijs voor de gemiste titel. Wouter Ghyselen uit Zottegem eindigde eveneens met 7,5 uit 9, maar werd geklopt op Buchholz score. Yulia eindigde mooi vijfde. En van de 12 Gambieters eindigden er nog 2 in de prijzen. Stephan ging lopen met de ratingprijs bij de -1800 en Peter Heymans bij de -1500. De volledige uitslag kan u vinden op de site van Aalst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s