De kampioenen zijn Frederic, Peter en Robbert-Jan

Op de laatste donderdag van juni zijn de laatste twee kampioenen gekroond. Frederic speelde remise tegen Fabio en kam uit op 10,5 punten uit 15. Jonas kan nog gelijk komen mits winst in zijn partij tegen Yordi van volgende week. Maar zijn nederlaag van vorige week tegen Frederic betekent dat het onderling resultaat de beslissing brengt : Frederic is voor het tweede jaar na elkaar Gambietkampioen. Proficiat !

Frederic was niet enthousiast over zijn niveau van dit KK, en het moet gezegd dat hij zijn naaste tegenstanders genoeg kansen liet. Maar de waarheid is dat het er geen makkelijke partijen waren, en dat er hard gevochten werd voor hele en halve punten. Frederic kon op de beslissende momenten nog het beste uit zichzelf halen en de matchballen winnen.

In reeks B zag iedereen Rudi al kampioen na zijn onwaarschijnlijke inhaalrace van de afgelopen weken. Maar in de laatste dramatische partij liep het alsnog mis. Toen atleet Koen op het terras arriveerde voor de partij zagen de aanwezige Gambieters meteen dat het voor de voorzitter geen ochtendwandeling ging worden. Koen had een rugzak vol bananen en energiedrankjes meegebracht en was duidelijk van plan zijn tegenstander van 50+ zoals hij het zelf zei “uit te zitten”. En zo geschiedde : Rudi bouwde een prima stelling op waarin de witte stukken vervaarlijk op de zwarte koningsvleugel waren gericht. Maar de gedachte aan de nabije titel werd hem teveel. Rudi miste kans op kans tegen de stug verdedigende Koen en ging met een blunder tenonder. En zo valt de titel in de schoot van de aan de leiding staande Peter uit Buggenhout. Vorig seizoen debuteerde Peter nog sterk met een vijfde plaats, en in zijn tweede seizoen pakt hij al een titel. Proficiat !

En zo valt het doek over één van de spannendste KK’s ooit in alle drie de reeksen, waar de eerste twee telkens met even veel punten eindigden, en het onderling resultaat de doorslag gaf. We hopen voor volgend seizoen meer van hetzelfde.

De resultaten worden nu verstuurd voor elo-verwerking, en op 1 juli aanstaande wordt de laatste (en belangrijkste voor het komende interclubseizoen) ranking bekend gemaakt.

Volgende week start ook het BK in Schelle, en het ziet er naar uit dat Gambiet daar ook goed vertegenwoordigd zal zijn. We hopen alvast po een titel voor Yulia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s