De nieuwe elo’s van juli 2015

Daar zijn ze weer, onze artis-punten. Die van juli zijn traditioneel de belangrijkste, met een heel KK 2014-2015 erin verwerkt, en bepalend als ze zijn voor de pikorde aan de borden van ons nieuwe interclubseizoen.

Er viel bijna een nieuw wereldrecord (voor Gambiet dan toch) te noteren : de kersverse kampioen van de B-reeks, Peter, schoot vooruit met zomaar liefst 187 punten. Een zucht van het record van Rudi van 192 punten daterend van 1991 en de tweede hoogste stijger ooit in de geschiedenis van de club.

Nog een rijzende ster aan het elo firmament : Dirk ging erop vooruit met 145 punten (ex-aequo 8ste hoogste stijger ooit). Op ruime afstand, maar toch met een aanzienlijke sprong vooruit komen Berten (+66), Meindert (+61), Oscar (+60) en Yordi (+57). Laatstgenoemde komt voor het eerst de top tien van de rangschikking binnen met 1981 punten. Het is hoog tijd voor Janssens om aan zijn come-back te beginnen, wil hij zijn top-tien plaats handhaven. In die top verandert er verder zo goed als niets, enkel Arne speelt haasje over met Tom VdP.

Er zijn voor het eerst waardenoteringen voor Robbert-Jan, kampioen van de C-reeks, die opent op 1494 en binnenkomt op plaats 27. Eerste elo ook voor Frank. Een eerder bescheiden 1065, maar dat kan alleen maat goed zijn voor onze clubindex.

De Gei-Index doet er een karrevracht van 523 punten bij.

Is dat nu elo-inflatie of zijn wij gewoon goed bezig ?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s