Gambiet strandt op tweede plaats in Oostende

Gambiet trok naar jaarlijkse gewoonte naar de koninklijke badstede voor het zogenaamde SVBT-tornooi. Acht schaakklub-teams bekampten elkaar in 4 sporten : tafeltennis, badminton, mini-voetbal en natuurlijk schaken. Gambiet is vooral sterk in de eerste drie op deze lijst. Schaken doen we liever niet tegen die andere teams, en wordt onderling nogal wat lacherig over gedaan.

We begonnen sterk met een 7-1 badminton overwinning op Zottegem, maar die sloegen meteen terug in het tafeltennis : 3-5. We speelden tegen elke ploeg slechts 2 sporten, en de welke precies werd vooraf bij loting bepaald. De volgende tegenstander was Mechelen. We wonnen zowaar ei zo na in het schaken (4-4) en in het voetbal werden ze netjes afgedroogd met 5-2. Met Tom Vdp in de ploeg en Yordi in de spits kunnen er weinig ploegen aan het voetbalniveau van Gambiet tippen.

In ronde 3 kregen we grootmacht Brugge voorgeschoteld en het lot was ons gunstig gezind, want we moesten er niet tegen schaken. In het badminton werd het opnieuw 7-1. Geert, Berten en Tom Vdp kunnen uitstekend met een pluimpje overweg. En dan hadden we Arne niet eens mee. Met het tafeltennis liep het dit keer wel goed af : 5-3. Intussen, zo ongeveer de tijd dat onze voorzitter was gearriveerd om te supporteren, was wel duidelijk dat Lommel onze voornaamste concurrent voor de titel zou worden. Lommel stoomde vooruit en liet slecht hier en daar een halfje vallen (een match die eindigt op 4-4, of een gelijkspel in het voetbal). De volgende tegenstander was Oostkamp, met op bord 2 in het schaken een zekere Gambiet-clubkampioen genaamd Frederic. De schaakmatch ging dan ook onherroepelijk met 3-5 verloren. In het voetbal bleken ze geen partij : 4-1 voor Gambiet.

Na deze match moest Tom VdP het team helaas verlaten om op zijn eigen verrassingsfeestje te zijn – Tom wordt eerstdaags 30. De volgende ronde tegen Brasschaat scoorde Gambiet de dubbel : winst zowaar in het schaken met 5-3, dezelfde score in het badminton. Geert blikte op bord 1 een Grootmeester in met 21-6 !

Om in de buurt van Lommel te blijven moesten we echter blijven scoren. In de voorlaatste match tegen Oostende liep het echter mis in de voetbalmatch. Gambiet kwam 1-0 en 2-1 voor met doelpunten van Berten en Yordi, maar we kregen in de laatste minuten helaas nog 2 doelpunten tegen en verloren de match met 2-3. Tot overmaat van ramp werd het in het ping-pong ook slechts een gelijkspel : 4-4.

Met deze scores was Lommel met het laatste en onderlinge duel niet meer in te halen. We waren welk zeker van zilver. Maar de veer was gebroken en Lommel bleek ook veel sterker : 0½-7½ werd het in het schaken en 2-6 in het Badminton.

We moesten dus de SVBT wisselbeker helaas afstaan. Een heel leuke namiddag werd laat in de nacht op diverse plaatsen afgesloten.

De eindstand
 
SVBT 2015

1 Lommel 12,5 14
2 Opwijk 8,0 14
3 Oostkamp 7,5 14
4 Oostende 7,5 14
5 Mechelen 6,0 14
6 Brugge 6,0 14
7 Zottegem 5,5 14
8 Brasschaat 3,5 14
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s