Grootste KK ooit gaat donderdag van start

De inschrijvingen waren traag op gang gekomen, maar éénmaal het lijstje deelnemers er een beetje interessant begon uit te zien stroomden de kandidaturen binnen en zie, we klokken af op een KK met 36 deelnemers, met daarboven op nog een jeugd-KK van 8 jonge spelertjes uit de weide omtrek. Daarmee klopt dit KK 2016 het vorige record van 1998 met 34 deelnemers.

De samenstelling der reeksen en het opstellen van de speelkalender verliep afgelopen donderdag alles bij elkaar nog vrij vlot. Het deelnemersveld werd verdeeld over 4 reeksen ;

A-reeks (13)

De A-reeks omvat alle deelnemers van boven de 1800 elo. Met een gemiddelde van 2020 worden er uiteindelijk 12 ronden (in plaats van de eerst voorgestelde 11) afgewerkt. Ook dit elo-gemiddelde is een absoluut record in de clubgeschiedenis. Voor elk punt zal goed moeten worden geschaakt.

B-reeks (14)

In deze reeks komen alle elo’s tussen de 1200 en de 1800. Favorieten voor de titel zijn Sam en Sigi, maar kampioen Peter zal ook een woordje willen meespreken. Voorts zitten alle oude getrouwen in deze reeks.

C-reeks (9)

In deze reeks zitten bijna allemaal jonge debutanten die hun eerste stapjes zetten in het KK. Top seed is Meindert, maar we verwachten geduchte concurrentie uit Merchtem van zijn maatje Bernd, en van den Boskant van een zekere Brecht. Enige “ouwe” getrouwen in de reeks zijn Bert en Frank.

J-reeks (8)

Op initiatief van onze onvermoeibare voorzitter werd ook nog een echt jeugdkampioenschap uit de grond gestamp. In deze reeks zullen partijen gespeeld worden met een beperkte bedenktijd. En de bedoeling is vooral om onze jongste spelers te laten wennen aan het tornooischaak. Zij zullen spelen als het voor de andere reeksen een vrije donderdag is.

Beker

Het aantal speelrondes is dus vrij beperkt gehouden (13 voor de B-reeks), en wie daarmee niet genoeg heeft zal vanaf januari kunnen deelnemen aan de beker, een Zwitsers tornooi van zeven ronden voor elo op hetzelfde tempo als het KK. Maar daarover later meer.

Het KK start aanstaande donderdag 17 september. Wij wensen eenieder een sportief en aangenaam KK met veel speelplezier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s