Opwijk wordt het eldorado van het schaken!

Elke donderdag zal de Belgische schaaktop te bezichtigen zijn in Opwijk. Gambiet is er immers in geslaagd om enkele toptransfers te doen. Onder meer 2 toppers uit Aalst komen onze ploeg versterken. Maar liefst 36 spelers zullen het komende clubkampioenschap spelen. En hieronder zijn er maar liefst 8 spelers met een elo van meer dan 2000 punten. Het elo-gemiddelde van de A-reeks bedraagt maar liefst 2020 elo! Daarmee wordt het komende kampioenschap niet alleen het grootste maar ook het sterkste uit de clubgeschiedenis.

Er zal zelfs voor het eerst een jeugdkampioenschap zijn! Maar liefst 8 jeugdige schakertjes zullen dingen naar de felbegeerde jeugdtitel. Dit jeugdkampioenschap is een kweekvijver voor jong talent. De scouts van vele buitenlandse topploegen hebben nu al hun verblijf te Opwijk voor de komende weken vastgelegd. De plaatselijke handelaars kunnen er alleen maar wel bij varen.

De Duivenzolder, ik blijf het herhalen, het Camp Nou van het schaken, zal dus elke week tot de nok gevuld zijn. De enige smet is het op het laatste moment afspringen van de transfer van topspeler Frederic Decoster. Gambiet heeft er alles aan gedaan om hem los te weken van Brugge. Frederic speelt op donderdag wel mee in Opwijk maar voor de interclubs speelt hij te Brugge. Maar net als in het voetbal zit de schaakclub van Brugge al jaren tevergeefs te wachten op een titel. Het wou zijn smaakmaker dus niet zo maar laten vertrekken. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd van ‘komen’ is echter aan Opwijk! Binnen 2 jaar is Frederic transfervrij en dan is de enige logische stap dat hij naar Opwijk komt. Dan kan en moet Opwijk de promotie maken naar 1ste klasse.

Opwijk in 1ste klasse, dat zou een absoluut unicum zijn! Dat moet het doel binnen dit en 2 jaar zijn. Aalst kon zijn toppers dus niet houden. Het moet het zelfs doen met maar 1 ploeg in de interclubs. Opwijk zal maar liefst 4 ploegen afvaardigen. Intussen probeert Aalst mindere goden aan te trekken. Ook ik werd gepolst om de overgang naar Aalst te maken. Maar ik heb via mijn makelaar laten weten dat ik Gambiet, de ploeg van mijn hart, altijd zal trouw blijven. Nooit zal ik voor een andere club kunnen spelen!

Koen Michiels

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s