Duivenzolder wordt stilaan te klein

Afgelopen donderdag werd het KK eindelijk afgetrapt. De speech van de Voorzitter, door enkele diagonaal lezende “Opwijk-leeft” lezers verkeerdelijk verward met die andere in opspraak geraakte Bobo Jérôme Valcke van de Fifa, want schandaalreporter Koen Michiels kreeg alweer menig verontrust telefoontje binnen, onze eigen goede oude onomkoopbare en corruptievrije voorzitter Rudi Valcke van de Fide dus, was traditioneelgewijs uitgelopen, waardoor de partijen, in de ondanks 7 uitgestelde partijen nog steeds bomvolle Duivenzolder, pas met enige vertraging kon starten.

Van de talloze debutanten (7) die vandaag hun maiden match in het roemruchte KK speelden was het Michiel, de broer van Berten, weer eenen van den Boskant dus, die het eerste punt van dit KK scoorde. Bart bood goed weerwerk maar maakte in het middenspel een paar ongelukkige beslissingen. Het tweede punt ging opnieuw naar den Boskant, want Brecht toonde dat hij wat in zijn mars had en klopte overtuigend Witze, die zich verslikte in een penning. Menigeen heeft dit wit paard uit van den Boskant getipt als eindwinnaar. Meindert verbruikte al zijn bedenktijd tegen Frank. Hij slaagde erin een paar pionnen te winnen, maar in komende tijdnood kon Frank het tij keren. De partij werd noodgedwongen ten elve afgebroken. Stoffel uit Strombeek deed het ook uitstekend in zijn debuut tegen Arno Lehouck uit Ternat, maar een concentratiedipje laat op de avond deed een goede partij alsnog verloren gaan.

In reeks B maakte Valère het de regerend kampioen Peter H knap lastig. Hij kwam met zwart twee stukken voor een toren voor en leek op weg naar een stunt, maar ook hier maakte de witspeler gebruik van een dipje om met een tactiekje een stuk te winnen en de partij. Ook Fred hield het lang vol tegen een superfavoriet. Sigi kwam weliswaar twee loper voor een toren voor, maar Fred bleef in de partij tot hij pardoes een volle toren weggaf. Herman leek op weg naar winst in zijn partij tegen Dirk, maar hij nam een voor het grijpen liggende kwaliteit onbegrijpelijkerwijs niet en moest verder in een iets beter toreneindspel, waarin uiteindelijk tot remise werd besloten.

Het eerste punt in de A-reeks werd gescoord door debutant Robijn, die een voordeeltje uit de opening proper tot in het eindspel bracht. Dominique ging kansloos tenonder. Iuliia en Cedric leverden een felle strijd. Een verrassende opening, een schijn-stukoffer en stoten en tegenstoten over en weer leidden uiteindelijk tot een ongelijke loper eindspel, dat traditioneel, ondanks de vrije pluspion van Iuliia, altijd in remise eindigt. Stephan deed het met wit meer dan uitstekend tegen kampioen Frederic. Een kwaliteit voor, een veelbelovende koningsaanval en wat verkrampte zwarte stukken deed menigeen geloven dat er een stunt in de maak was. Maar de kampioen gaf niet af, de strijd bleef in volle gang en uiteindelijk miste Stephan op het cruciale moment eeuwig schaak om even nadien te blunderen.

De stunt van de dag kwam dan van drievoudig kampioen (in een ver verleden) Kris, die met wit en een open vizier aantrad tegen Arne. In de opening had Kris de betere kansen, maar hij speelde niet scherp genoeg en Arne kon al snel de tanden van het initiatief uittrekken. Een eindspel met loperpaar voor zwart ontstond, waarin beide partijen op winst bleven spelen. Kris geraakte natuurlijk als enige in tijdnood, maar de felle winstpogingen van Arne keerden zich tegen zichzelf, en Kris bleef zo goed verdedigen dat hij plots helemaal gewonnen stond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s