Jeugd KK op gang geschoten

Er was al een Vlaams, een Vlaams-Brabants en een Belgisch jeugdkampioenschap, maar voor het eerst in de geschiedenis is er nu ook een Opwijks Jeugdkampioenschap. Acht jongelingen tussen 9 en 13 jaar nemen het dit seizoen tegen elkaar op in partijtjes van elk 45 minuten bedenktijd. Nu verbruiken deze prille schakertjes hun tijd nog vooral om hun zetten op te schrijven, en de stukken konden ook vrij snel in de doos, maar we verwachten dat dat snel zal veranderen.

De eerste resultaten lijken erop te wijzen dat den appel niet ver van de boom valt, want de nakomelingen van de Gambieters, de Verhasselts en de Vanhercks, deden het niet slecht. Maar het seizoen is nog lang.

Tussen al dat jeugdig geweld werd er ook nog wat geschaakt in reeks A en B. Wouter, na een jaar retraite, kwam vrij scherp uit de hoek tegen Robbert-Jan, die de afwikkeling na een dameruil niet helemaal goed had ingeschat en er een stuk bij inschoot. Hij spartelde nog wat tegen, maar Wouter faald niet in de afwerking.

De Dominator liet zijn eerste zege in de A-reeks noteren tegen “third seed” Tom B. Dominique was goed voorbereid, kwam goed uit de opening en liet de ene na de andere pionwinst optekenen. Een heel propere zege. Een heel ander verhaal op het andere bord. Jan kwam uitstekend en strategisch gewonnen uit de opening, maar in de overgang middenspel-einspel begon het tij te keren en Robijn kreeg een overweldigende initiatief in handen. De zwarte torens zaaiden dood en verderf in de witte linies. In wederzijdse tijdnood werden langs beide kanten kleine en reuzengrote bokken geschoten en matchballen gemist, en ergens tegen half over middernacht sneuvelde de laatste pion en werd de partij noodgedwongen remise gegeven. Een leuk partijtje kortom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s