2e ronde KK 2016

En het gaat weer zijn gewone gangetje op de Duivenzolder. Van de A-reeks is bijna niemand te zien, en in de overige reeksen wordt hard slag geleverd om elke morzel grond. Kris had in de eerste ronde met een boenk zijn entree in de A-reeks gedaan, maar nu was hij het lijdend voorwerp van de entree van nieuwkomer Phil. Na een onorthodoxe opening werden de dames geruild en in het middenspel bleken Kris zijn pionnetjes zwakker dan die van Phil.

In reeks B had Sam het niet onder de markt met zijn copain Wouter, maar die moest in het verre eindspel toch zijn meerdere erkennen. In de vier overige partijen kon de favoriet het ook halen. Marc en en Peter wonnen in een toreneindspel tegen respectievelijk Berten en Koen, en Geert deed het tegen Herman in een paardeindspel. Fred en Valère gaven per ongeluk materiaal en de partij weg aan Rudi en Dirk.

Ook in de C-reeks werd hard gestreden, maar alleen de partij Stoffel – Michiel raakte uitgespeeld. Eerstgenoemde deed het prima en won overtuigend.

Elo

In de tussentijdse elo-ranking is gambiet er serieus op achteruit gegaan : de gei-index verloor, het is op de internationale beurzen al hetzelfde, 72 punten. Onze voorzitter drukte hierover al zijn ongenoegen uit, maar het feit dat hij zelf voor één keer er 14 punten erbij deed, zal er wel mee te maken hebben, dat hij voor één keer commentaar geeft over dit rating-gedoe. Lichtpuntjes zijn alweer onze jongere spelers : Bernd deed er 52 punten bij, Fabio 28, en Sam, ook vermeldenswaard, stijgt met 18 punten boven de mythische 1800 grens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s