Opwijk onklopbaar op Duivenzolder

Na min of meer valse start van ronde 1 waren we met zijn allen belust op revanche. Ploegen 1 tot 3 stonden in zijn sterkste mogelijke opestellingen. En het was nodig want Brasschaat 1 was met een sterke ploeg opgedaagd. Gelukkig konden we rekenen op Arno op bord 1 en Jonas op bord 3. Arne was als eerst klaar op bord 3 met een vlotte overwinning met wit. Brasschaat scoorde vlug tegen op bord 4 waar Jan vrijs kansloos ten onder ging. Op het laatste bord zagen we een spannend duel tussen de Belgisch kampioen Yordi bij de U18, en Belgisch kampioen Jasper Beukema bij de U14. Het prestigeduel eindigde in remise. De match ging verder de goede kant uit : Arno en Jonas wonnen fraai tegen respectievelijk Stefan Beukema en Robin Leenaerts. Een beetje later viel er met een gelukje nog een remise uit de lucht toen Stief zijn tegenstander op bord 2 remise moest geven door drie maal dezelfde stelling toe te laten. Een gelukje inderdaad, want Stief stond een kwal achter en waarschijnlijk verloren. Vervolgens moest Iuliia helaas het onderspot delven na een slecht stukoffer. Geen nood , Opwijk stond intussen 4 – 3 voor. Al de ogen draaiden naar het 5e bord met Tom B achter de witte stukken. Daar stond een dame-einspel met een pion minder dat misschien nog wel remise te houden was maar helaas, een stunt bleef uit. Tom kon de stelling niet redden. Jammer maar Opwijk 1 is toch tevreden met het punt.

Het gelijkspel van Opwijk 2 tegen Waver 2 verliep gelijkaardig. Stephan en Gilbert speelden remise op borden 1 en 2. Aan Kris en Dominique om hun veel lager genoteerde tegenstanders de das om te doen. Bij Kris ging dat goed, maar Dominique mistte zijn schaakvriendje Geert, had helaas zijn dagje niet, en verloor.

Geen problemen dit keer voor Opwijk 3, dat met Tom VdP, Cedric, de eindelijke wederoptredende Carlo en Fabio, een “clean sheet” scoorde tegen het nochtans ook met titelambities gestarte Mechelen 2.

En Opwijk 4, wel, dat won voor de 2e keer op rij. Versterkt door Sam en Robbert-Jan, die beiden zonder al te veel problemen wonnen, scoorde Bernd nog het nodige half punt. Naar het schijnt stond hij zelfs een stuk voor. Meindert verloor helaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s