KK is al drie ronden onderweg

Afgelopen donderdag werd ook in de J-reeks de derde ronde afgewerkt. Het moet gezegd dat er af en toe partijen tussen zitten die een bijzonder hoge spektakelwaarde hebben. De toeschouwers genieten en de spelertjes zichtbaar ook.

In de A-reeks miste Tim zijn debuut niet. Hij had vorige week al een grote kans om oud-kampioen Jan een nul aan te smeren, maar tegen Dominique faalde hij niet. Iuliia speelde haar tweede remise tegen Tom en na overwinningen gaan Robijn en Jan samen aan de leiding met 2½ uit 3.

In de B-reeks won Koen een inhaalpartij van Valère. Titelverdediger Peter staat daar nu al autoritair aan de leiding met 3 uit 3.

Arno L kon de afgebroken partij tegen Bernd. Arno en Brecht gaan daar aan de leiding met 2 punten uit 2.

Europees KK voor Teams

Frederic, de laatste tijd niet te zien op de Duivenzolder, vertoeft momenteel in een andere schaakhemel op het EK voor Clubs in Skopje.

Een kleine impressie ;

“Met KBSK Brugge doen we dit jaar mee aan het ECCC (European Chess Club Cup)! Zonet zijn we aangekomen in Skopje, helaas zelfde weer als België maar 10 graden warmer. De tegenstand is behoorlijk… Gelfand stapte daarstraks bij ons in de lift :-).”

“Bij het begin van de ronde was het even acclimatiseren. De rij voor mij Topalov, Giri, Adams, Mamedjarov…, voor ons Grischuk, Li Chao, Wang Yue,… achter ons Ivanchuk, MVL, Bacrot enzovoorts en zo verder. Steven had al bij al een vrij vlotte remise tegen Alexander Grischuk (GM 2774), zijn theoretische kennis heeft hem geholpen waardoor een vrij afgekloven stelling op het bord kwam waarna hij niet in de problemen kwam. Ook Thibaut (Maenhout) kon de ganse partij het evenwicht houden wat niet zo makkelijk was gezien zijn tegenstander Li Chao (GM 2750) maar bleef proberen. Enkele goeie verdedigingszetten maakten dat zijn tegenstander er gewoon niet door kwam. Straf!”

“Mijn partij was helaas niet zo goed. Ik probeerde slim te doen in de opening maar zat na 5 zetten al in iets dat niet in mijn repertoire staat, en ik duidelijk de finesses niet teveel van snapte. Erna valt het nog wel mee tot ik op zet 14 een positionele killer toelaat waarna het boeken dicht was (ook al kon ik het nog rekken tot zet 40 ofzo). De rest van het team werd net zo hard (of harder) van het bord gezwierd.”

De geïnteresseerden kunnen alles volgen via deze link : ECCC

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s