Sam in vorm wint topper van Peter

In de achtervolging op leider Dirk (ondanks zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen “Fall Out” Wouter) deed Sam een uitstekende zaak door de topper tegen Peter te winnen. De regerende kampioen van de B-reeks heeft dit jaar serieuze concurrentie gekregen en heeft het moelijk. Hij hield de partij lang in evenwicht maar besloot dan tot een offer dat niet meer dan stukverlies bleek te zijn. Fred zat al snel op rozen in het degradatieduel tegen Valère, toen deze al vroeg per abuis een paard op a5 parkeerde, dat na de zet b2-b4 terstond werd gearresteerd.

In de C-reeks deed zich vreemd genoeg een echo voor, Frank deed met zwart krek hetzelfde tegen Brecht, die verder geen moeite had om de partij winnend af te sluiten. Debutant Brecht stoomt door aan de leiding met 4 uit 4. Meindert blijft hem echter op de hielen volgen na winst tegen Michiel, die vergeten was tijdig zijn koning in veiligheid te brengen. Bart tekende voor zijn eerste punt van het seizoen tegen Stoffel. Bernd ten slotte won overtuigend van Witze, die iets te wild in de aanval was getrokken.

De partijen in de A-reeks duurden alweer het langst en om de hele en halve punten werd hard gestreden. Jan won van Kris dankzij een ontketend loperpaar, Dominique leek lang op weg naar winst met een vloot pionnen voorsprong, maar die ene zwarte pion van zwart bleek net iets sneller dan de rest en Dominique moest tot zijn grote spijt alsnog eeuwig schaak toestaan.

Regerend kampioen Frederic was terug van zijn avonturen in Skopje maar heeft zijn vorm nog niet helemaal teruggevonden. Tegen de vice-kampioen van 2014 bouwde hij met wit een overweldigende stelling uit, maar overzag een aftrekaanval en was achteraf blij nog een remise in handen te hebben in het resterende lopereindspel tegen Tom B.

Open van Leuven

Waar vroeger een hele armada Gambieters naar Leuven trokken, zijn er dit jaar maar net genoeg om een ploegje in 4e nationale mee te vullen : Arno, Tom VdP, Cedric en Geert (wel een mooi ploegje voor in 4e).

Hun avonturen zijn te volgen op de website van Leuven : Open Leuven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s