Alleen Opwijk 4 lichtpuntje in de duisternis

Vorig jaar kon Opwijk 1 in die fabuleuze seizoenstart van 2014-2015 Wachtebeke 1 nog een beentje lichten, maar daar was vandaag weinig kans toe. Ze waren gewaarschuwd en we misten Jonas (Duitsland) en Iuliia (Ijsland). Om Opwijk 3 alle kansen tegeven in de titelmatch, werden Kris en Robbert-Jan (debuut in 2e nationale) erbij gehaald. Laatsgenoemde hield lange tijd de schijn op en kwam zelfs een kwaliteit voor, maar helaas, de tegenstander van +2100 elo bleek te sterk. Ook Kris deed het aanvankelijk uitstekend, maar na een tactisch missertje was het over en uit. Dan volgde een eerste halve puntje gesprokkeld door Tom B op bord 4. Maar op borden 5 (Arne) en 6 (Yordi) ging het mis. Een verloren zaak dus, en de winst van Jan op bord 3 bracht geen zoden aan de dijk. Op borden 1 en 2 werd nog hard gestreden door onze Gambieters. Stief kon zich redden tegen een +2300 tegenstander in een eindspel van ongelijke lopers met 2 pionnen in de min. Alweer een puike prestatie. Arno hield de hele namiddag gelijke tred met een Nederlander van +2400 elo, maar in het toreneindspel, waarin de Nederlander nog één d-pion had, liet Arno zich in wederzijdse tijdnood alsnog verschalken. De zogenaamde Philidor stelling is nochtans technisch remise. Arno was er het hart van in.

Tot overmaat van ramp liep de titelstrijd van Opwijk 3 tegen BCC 2 ook dramatisch af. Tom VdP ging onderuit op bord 1, Fabio kon nog tegenscoren op bord 4, maar ook Cedric moest de duimen leggen. Aan Carlo om de match nog te redden, maar dat leek schier onmogelijk in een weliswaar iets beter staand eindspel met paard tegen loper. Opwijk 3 blijft achter met 50% : 4 punten uit 4 matchen en mag de titel en promotie hoogstwaarschijnlijk vergeten.

Omdat Opwijk 4 mogelijk ook een titelmatch speelde, werden de spelers met die van Opwijk 2 omgewisseld. Dat bleek voor Opwijk 4 een goede zet, want Dominique (winst), Sam (remise), Peter (winst) en Geert (remise) haalde de winst comfortabel binnen.

Opwijk 2 was helaas kansloos gezien de enorme elo-kloof. Meindert en Berten maakten geen kans, maar de Cotmannen trokken beter hun plan. Bernd hield lang gelijke tred en Dirk, blijkbaar niet voor niets aan de leiding in reeks B, hield een 2000 elo lang gelijk, tot een jammerlijke blunder in het verre eindspel alsnog de nederlaag met forfaitcijfers inleidde.

Het zal volgende week beter moeten jongens !

Ijsland

Intussen zit Iuliia zoals gemeld in het hoge Noorden voor het Europees landenkampioenschap met de Belgische Damesploeg (Hanne, Iulliia en twee Barbiertjes uit Temse). Bij de mannen won Rusland voor Armenië en Hongarije. Bij de vrouwen ook Rusland, voor Oekraïne en Georgië. Onze meisjes eindigden voorlaatste. Iuliia scoorde degelijk met 4 uit 9 en won wat elo’s.

Leuven

Nog even de uitslagen meegeven, want er vielen toch een paar Gambieters in de prijzen. Arno 7e met 5 uit 7. Tom VdP 10e met 5 uit 7 (eerste prijs -2100 elo). Cedric 11e met eveneens 5 uit 7 en tot slot en een beetje verder Geert 50e met 3 uit 7. Er waren 73 deelnemers. Leuven heeft betere tijden gekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s