Nieuwe leiders in B- en C-reeks na ronde 6

Zoals gewoonlijk tijdens een speelronde heerste er opnieuw een gezellige drukte op de zolder. We gaan deze keer eens beginnen met de C-reeks. Arno L. – Michiel leek eerst gelijk op te gaan, maar de dame en toren van Arno stonden iets actiever en konden een mataanval organiseren die Michiels Dame kostte. Frank boekte zijn tweede overwinning van het seizoen ten koste van Bart. Brecht had het voor het eerst niet makkelijk in dit KK tegen een geroufineerde en al goed gerodeerde Bernd. De partij werd afgebroken in een onduidelijke stelling. Dame en paard van Brecht tegen loper en dame van Bernd. Brecht heeft een vrije a-pion maar de vraag is of die ver gaat geraken. Doordat Brecht er niet door kwam greep Meindert de gelegenheid om aan kop te komen door maatje Witze te verslaan.

En ook in de B-reeks hebben we na de 6e speeldag een nieuwe leider tot grote opluchting van Dirk. Sam bleek net te sterk voor Koen en won. Peter bleef steken op remise tegen Marc. Robbert-Jan nam de maat van oudgediende Fred en ook Wouter en Geert deelden het punt.

Twee van de drie partijen in de A-reeks eindigden ook in een puntendeling. Robijn en Frederic kwamen in een remise dame-eindspel terecht en Dominique kon zich op het tandvlees redden uit een benarde situatie tegen Kris. De spannendste en langste partij van de avond was die tussen Tom VdP en Jan. Eerstgenoemde ging vol voor de winst en had daar een stukoffer voor over. Jan zag de afgrond, maar het geluk was eens te meer aan zijn zijde. Tom vond niet altijd de sterkste voortzetting en zo kon Jan alsnog zijn vel redden en zelfs winnen.

Zondag is het weer D-Day voor Opwijk. Duimen maar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s