2016 : nieuwe elo’s en vooruitzichten

Een nieuw jaar, nieuwe plannen (strategie) , goede voornemens (niet meer in tijdnood geraken bijvoorbeeld, of niet meer à tempo spelen, of toch eens de Richter-Rauzer van het Siciliaans bekijken) en natuurlijk een goed eindklassement, of nog beter, het onuitsprekelijke geluk van een titel in het Klubkampioenschap, dat zijn de nieuwjaarswensen van de doorsnee-Gambieter dezer dagen. Wel, maak uw borst maar nat. De concurrentie op de Duivenzolder ligt zwaar op de maag. En ze komt niet alleen van binnen Gambiet zelf : de Opwijkse ploegen zullen moeten vechten om te overleven in hun afdelingen. Bekijk die opening dus toch maar even of beter nog, pak een boek vast van het eindspel en begin maar te oefenen.

Bekercompetitie 2016 start donderdag

Voor zij die graag nog wat extra partijen spelen op donderdag hebben we hier bij Gambiet eraan gedacht om de Gambietbeker nieuw leven in te blazen. Het wordt een Zwitsers tornooi met het speeltempo van het KK en waarop iedereen kan inschrijven. Het start aanstaande donderdag en er wordt ongeveer één ronde per maand afgewerkt. De laatste speeldag is voorzien op 23 juni. Je kan altijd een partij van de beker uitstellen naar een latere datum, maar je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat de partij is gespeeld voor de start van de volgende ronde.

Inschrijven kan per mail aan gambiet.

Nieuwe recordelo’s

Op de eerst dag van het jaar heeft Arno Bomans heeft zijn eigen record gebroken van de hoogste elo ooit voor een Gambieter : 2275.

Meer dan vermeldenswaard is de forse groeischeut van Fabio (+51) die de grens van de 1900 doorbreekt met 1914. Daarmee stijgt hij 3 plaatsen in het klassement en dreigt hij broerlief de loef af te steken. De tweede sterkste stijger is nog een jeugdproduct : Bernd doet er 20 puntjes bij (1242).

Verder zijn er nog persoonlijke records voor Sam 1825 (+14), Peter H 1646 (+17), Robbert-Jan 1513 (+16) en Meindert 1260 (+6).

De GEI-index gaat erop vooruit met 88 punten. Proficiat aan allen. Doe zo voort in 2016 !

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “2016 : nieuwe elo’s en vooruitzichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s