Beker steekt KK naar kroon

In de week voor de start schreven zich maar liefst 24 Gambieters in voor deze terug in het leven geroepen bekercompetitie. Jong en oud, A- B- en C-reeks spelers en de Yordabio’s maken het tot een aantrekkelijk 7-rondig Zwitsers tornooi.

Na de traditionele nieuwjaarsspeech van de voorzitter en de nieuwjaarsdrink aangeboden door de club, werd er aan tafel aangeschoven voor de eerste partij van het seizoen.

In zo’n eerste ronde is het altijd uitkijken naar verrassingen, aangezien de elo-verschillen op papier vrij groot zijn. Maar behalve het feit dat Bernd en Meindert er in slaagden hun stellingen te houden tegen respectievelijk Sam en Dominique tot aan het afbreken, moesten de underdogs, ondanks heldhaftige tegenstand, de vlag van de overgave strijken.

Na afloop konden we in de coulissen Geert, Koen en ondergetekende een zucht van opluchting zien slaken, want de overwinning was niet zonder slag of stoot tot stand gekomen en het angstzweet stond nog te verdampen in de schoenen.

De dertiende partij van de avond was een inhaalpartij in reeks A tussen Cedric en Arne. Eerstgenoemde witspeler trok al snel ten aanval en ergens moet Arne zich compleet miskeken hebben, want hij overzag mat in 2. Cedric neemt op deze manier bezit van plaats 2 in de stand.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s