Inhaalpartijen KK 2016 : voorzitter onthult titelambities

Tijdens de jeugdmatchen werd er ook druk ingehaald voor het KK;

In de B-reeks leek Rudi voor een eerste klif te staan, maar hij zeilde fluks om de opening van RJ heen en won vrij vlot. De gretigheid om te winnen straalde van de voorzitter af.  Sigi heeft zijn schaapjes nog lang niet op het droge. Berten kon de betonnen stelling van Valère kraken maar Marc geraakte niet voorbij Koen. Die laatste is toch wel sterk bezig. Volgens Brecht zijn computer maakte Koen in zijn partij van ronde 1 geen enkele fout.

In de C-reeks speelde Stoffel een uitstekende partij tegen Frank en hij stond op winst toen hij helaas jammerlijk zich te snel spelend vergreep aan een vijandelijk pionnetje. Frank had een tactiekje en won handenvol materiaal en de partij.

De regerend kampioen trad eindelijk nog eens aan op het tarmac van de Duivenzolder, in een vooruitgespeelde partij van de 11e ronde tegen Tom VdP. Het werd een hevige strijd die zich tot ver in de tijdnoodfase uitstrekte. Frederic won een pionnetje en bleef het koesteren tot het uiteindelijk aan Tom een stuk kostte. Dat stuk bleek dan ook nog een cruciale verdediger van de zwarte koning te zijn want die werd luttele zetten later opgebracht door toren paard en witte koning. Iuliia en Tim zorgende ook voor een lang uitgesponnen positionele strijd die in de tijdnoodfase werd beslist. Het geduld van Iuliia loonde, want een paar onnauwkeurigheden deden Tim de das om.

Advertenties

2 gedachtes over “Inhaalpartijen KK 2016 : voorzitter onthult titelambities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s