Dominator haalt leider onderuit

Te vroeg titeldromen koesteren kan al eens averechts werken, zo is de laatste donderdag alweer gebleken. Dominique nam met zichtbaar vertrouwen achter het bord tegen mij. Ik voelde me een beetje onzeker, en het eerste psychologisch punt was al gescoord. De opening ging nog mijn kant uit, maar na hemeltergend getreuzel zag Dominique zijn kans schoon en hij greep ze met beide handen. De stelling keerde al vlug om in zwarts voordeel, en de zwartspeler nam met een half uur voorsprong duidelijk de maat van de koploper.

Tom B keert ook zoetjesaan terug naar zijn vroegere vorm en een hogere plaats in de rangschikking door de maat te nemen van Tim. En zwangere Tom moest een vervaarlijk uitziend stukoffer van Robijn zien te overleven. Dat lukte en Tom won deze vooruitgeschoven match uit de laatste ronde.

Cedric had aan Phil een flinke kluif. Het werd de langste partij van de avond, ondanks het feit dat ze van alle partijen het snelst in het eindspel waren terechtgekomen. Cedric won uiteindelijk het toreneindspel met een pluspion.

In de B-reeks speelde Geert eindelijk nog eens een goede partij (volgens eigen zeggen) en hij deed Rudi, die zopas eveneens vroegtijdig zijn titelambities in de media had laten lekken,  in het zand bijten. Peter H was op zijn hoede tegen Dirk, maar deze keer kon de Merchtemnaar niet voor de verrassing zorgen, Peter speelde sterk en de zwarte koning kreeg een vernietigende aanval op zijn dak. Marc haalde het in het duel tegen Fred en Koen en Herman deelden het punt.

De ontknoping van de titel in de C-reeks nadert zienderogen. Bart verdedigt zich al een stuk beter dan in het begin van het seizoen, maar leider Meindert liet geen steek vallen. Hij gaat met 5,5 uit 6 aan de leiding en moet nog enkel aantreden tegen Brecht en Stoffel.

Deze laatste moest het onderspit delven tegen Bernd, die de laatste tijd heel erg goed bezig is. Michiel won snel in de aanval tegen Witze, die de veiligheid van zijn koning uit het oog had verloren.

Er speelde zich tot slot nog een inhaalpartij af uit de J-reeks tussen Yannick en Pieter-Jan. De partij duurde lang tot voorbij 9 uur, maar Yannick had steeds het initiatief en stond uiteindelijk een toren voor, waarna hij niet veel problemen meer had om het punt en het maximum van 8 uit 8 te behouden. Het J-KK is evenwel nog lang …

 

Advertenties

Een gedachte over “Dominator haalt leider onderuit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s