Einde heenronde Jeugd-KK

In de negende ronde van het Jeugd-KK werd alweer duchtig met de stukken geschoven. De beste partij was ongetwijfeld die tussen Jorre en Floris. De partij bleef lang gelijk opgaan tot Floris met in het eindspel een dodelijk pionnenduo toeliet op d6 en e6. Pieter-Jan won van Briek die al vroeg zijn dame ergens was verloren en Maxim won van Robbe.

Heel wat inhaalpartijen werden er ook afgewerkt bij de grote jongens. Eerst en vooral een afgebroken partij tussen Bernd en Sam voor de Beker. Sam had een voordeeltje, maar Bernd verdedigde zich uitstekend en het zag er lange tijd naar uit dat Sam geen progressie kon maken. Uiteindelijk won Sam in wederzijdse tijdnood toch een cruciaal pionnetje en de partij.

In de A-reeks haalden Kris en Tom VdP een partij in uit de vierde ronde. Kris opende met een nieuw geheim wapen 1.g4 !? . Hij leek ook een uitstekende stelling te hebben uitgebouwd na de opening, maar de zet nadat hij een remisevoorstel had gedaan verloor hij helaas een stuk en de partij.

In de B-reeks gebeurde iets gelijkaardigs bij Koen. Robbert-Jan had twee stukken voor een toren geofferd en de partij leek nog in evenwicht, tot Koen iets te snel speelde en na een schaakje zijn koning op g6 herbergde. Helaas betekende Tg1 het levenseinde van een loper op g2. Geert kwam niet verder dan remise tegen Valère en de langste partij was die tussen oudgedienden Marc en Rudi. De strijd ging fel op en neer, met gedwongen kwaliteitsoffers aan beide zijden, maar uiteindelijk trok de voorzitter aan het langste eind.

Volgende week : beker ronde 2

 

Advertenties

4 gedachtes over “Einde heenronde Jeugd-KK

  1. Toch even een kleine correctie over mijn partij tegen Kris. Wit heeft inderdaad wat meer ruimte, maar wel een zwakte op g4-h3.Zwart staat volgens de engines steeds iets beter, op het moment dat het stuk verloren gaat stond zwart al op -+ 0,75

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s